Триває літо – продовжується практика для студентів-екологів та технологів захисту навколишнього середовища, яка покликана закріпити теоретичні знання, отримані під час аудиторного навчання.
У процесі практики студенти провели комплекс польових та лабораторних досліджень з вивчення особливостей структурно-функціональної організації водних екосистем на прикладі водойм у межах міста Дубляни. Ознайомились з принципами відбору проб води, провели визначення органолептичних показників якості води. Студенти самостійно на основі розпізнаних макрофітів-індикаторів якості води зробили узагальнюючу оцінку якості водних ресурсів водойм.

І найбільш улюблена студентами частина практики – екскурсійна. Локацією нашої екскурсії для продовження ознайомчої та навчальної практик було обрано ЛКП «Зелене місто», а саме міську станцію компостування та Грибовицький полігон твердих побутових відходів. Адже накопичення відходів у сучасних умовах – одна з найбільших загроз екологічній безпеці держави, а сортування сміття та його утилізація є однією з проблем сьогодення.
Вчасна утилізація органіки на компостувальній станції дозволяє уникнути її довготривалого гниття на звичайних полігонах ТПВ. Слід зазначити, що компостувальна станція є першою в Україні зі збору та переробки органічних відходів. З органічної речовини міських ТПВ отримують компост, який може використовуватись як добриво у сільському господарстві. Під час екскурсії студенти мали можливість на власні очі побачити усі етапи процесу компостування.
Рекультивація полігону твердих побутових відходів у Грибовичах входить до комплексного плану вирішення проблеми з відходами у Львові. Особливо цікавою для студентів виявилась екскурсія саме на територію колишнього сміттєзвалища, яке незабаром буде мати вигляд скверу з відповідною інфраструктурою дозвілля. Студенти ознайомилися з установками для очищення фільтратів, їх функціонуванням та з етапами рекультивації самого полігону.
Ці цікаві та надзвичайно пізнавальні екскурсії для студентів провела начальниця відділу екології та вторинної сировини ЛКП «Зелене місто» Світлана Бундз, за що ми їй щиро вдячні. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!