Михайло Миколайович Хома – cтарший викладач, відповідальний за спортивно-масову роботу на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій.

Основні дисципліни: Фізичне виховання студентів І-II курсів; Важка атлетика чол., жін.; Пауерліфтинг чол., жін.; Армспорт чол., жін.; Гирьовий спорт чол., жін.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 1979 році закінчив Львівський державний інститут фізичної культури за спеціальністю «Фізичне виховання» з присвоєнням кваліфікації «Викладач фізичної культури, тренер з важкої атлетики».

З 1979 року – на педагогічній роботі у Вибранівській 8-річній школі Жидачівського району Львівської області.

З 1982 року – на науково-педагогічній роботі на кафедрі фізичного виховання Львівського сільськогосподарського інституту.

З 1992 року – старший викладач кафедри фізичного виховання.

У 1996–2006 рр. – завідувач кафедри фізичного виховання Львівського державного аграрного університету. 

З 11 липня 2008 року – в.о. завідувача кафедри фізичної культури. 

З 1 липня 2008 року переведений на посаду старшого викладача кафедри фізичної культури.

26 грудня 2011 року – звільнений з посади старшого викладача кафедри фізичного виховання у зв’язку з виходом на наукову пенсію.

З 2021 року – старший викладач кафедри фізичного виховання.

Читає навчальну дисципліну «Фізичне виховання» для студентів І-II курсів денної форми навчання всіх спеціальностей.

У 1987–1992 роках проходив підвищення кваліфікації у Київському національному університеті фізичної культури з напряму «Фізична культура і спорт».

У 2008 році на базі Ніжинського агротехнічного інституту Національного аграрного університету пройшов підвищення кваліфікації на Всеукраїнському науково-практичному семінарі завідувачів кафедр фізичного виховання вищих навчальних закладів Мінагрополітики України та засіданні навчально-методичної комісії науково-педагогічних працівників вищих аграрних закладів освіти України з напряму «Фізична культура і спорт», а також секції кафедр фізичного виховання вищих навчальних закладів освіти III-IV р.а. НМР МОН України.

У 2013, 2017 та 2021 роках навчався на факультеті післядипломної та заочної освіти ЛДУФК ім. І. Боберського за навчальним планом підвищення кваліфікації тренерів-викладачів II категорії з важкої атлетики.

У 2021 році пройшов навчання за програмою підвищення кваліфікації (стажування) в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти ЛНАУ за напрямом «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище».

У 2001 році нагороджений почесною грамотою Міністерства аграрної політики України за сприяння розвитку навчальної, спортивно-масової та оздоровчої роботи серед студентів та активну участь у Всеукраїнських спортивних іграх серед студентів аграрних вищих навчальних закладів.

За час науково-педагогічної та тренерської діяльності підготував 3 МС, 6 МС України, МСМК України з пауерліфтингу за версією WPA, 36 КМС та понад 50 спортсменів 1-го спортивного розряду з силових видів спорту.

Основні напрями наукових досліджень: вплив професійно-прикладної фізичної підготовки на розумову працездатність студентів-аграрників в різні періоди навчального року відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу з фізичного виховання.

Автор близько 60 наукових і навчально-методичних праць.

 

Основні публікації:

Хома М.М. Шляхи вдосконалення викладання фізичної культури в вищому навчальному закладі : тез. докл. Межвуз. науч.-практ. конф. «Гуманизация и гуманитаризация – приоритетное направление государственной политики Украины в области высшего образования». Днепропетровск, 1992. С. 54.

Хома М.М. Гиревой спорт как профессионально-прикладной и базовый вид спорта для инженеров-механиков сельского хозяйства : тез. докл. Междунар. науч.-практ. конф «Совершенствование физического воспитания в учебных заведениях». Гродно, 1993. С. 48-49.

Хома М.М., Яськив В.М. Роль статических упражнений в повышении профессионально-прикладной подготовленности инженеров-механиков сельского хозяйства в самостоятельных занятиях физической культурой и спортом : тез. докл. Междунар. науч.-практ. конф. «Пробл. профессионально-прикладной физической подготовки студентов в ВУЗе». Минск : БГЕУ, 1994. С. 58-59.

Хома М.М., Левчук В.Н., Семанюк М.Д. Професіограма економічного факультету : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. «Роль фізичної культури в здоровому способі життя». Львів, 1993. Ч. II. С. 162-163.