28 березня 2023 р. на факультеті агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування відбулося розширене засідання студентського наукового гуртка «ГеСеЗаР», який функціонує на кафедрі генетики, селекції та захисту рослин під керівництвом доцента Інни Тригуби. У заході взяли участь здобувачі освітніх програм «Захист і карантин рослин» та «Агрономія» першого та другого рівнів вищої освіти, а також науково-педагогічні працівники кафедри.
Зі вступним словом перед студентами-гуртківцями виступили завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин професор Петро Завірюха та керівник наукового гуртка доцент Інна Тригуба. Було заслухано здобувачів-гуртківців кафедри за результатами проведення наукових досліджень у 2022 році. Основна тематика наукових доповідей здобувачів стосувалася використання ступінчатої міжсортової гібридизації для створення вихідного матеріалу картоплі із селекційно цінними характеристиками, дослідження систем захисту ранньостиглих сортів картоплі від хвороб, стійкості сортів пшениці озимої до хвороб листя, стійкості до хвороб окремих сортів гороху посівного в умовах Лісостепу Західного, формування врожайності сої залежно від системи гербіцидного захисту.
Запропоновано талановитим студентам І.М. Музиці (група Аг-42), Х.М. Гебузі (група Зр-41), О.С. Кривошеєнко (група Зр-31), С.В. Остапику (група Зр-41), Ю.І. Дрозд (група Зр-41) та їх науковим керівникам взяти участь в цьогорічному І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з агрономії.
За результатами засідання кафедрального наукового гуртка «ГеСеЗаР» рекомендовано кращі доповіді студентів заслухати на пленарному засіданні звітної студентської наукової конференції факультету агротехнологій та екології.