У рамках проведення Звітної студентської наукової конференції за результатами досліджень 2022 року на кафедрі геодезії і геоінформатики відбулося засідання студентського наукового гуртка «Геодезія» (науковий керівник – к.е.н., доцент Зоряна Рижок).

Гуртківцями було підготовлено широку тематику доповідей, що розкривають роль сучасних технологій у галузі геодезії та землеустрою, застосування ГІС-технологій для планування розвитку об’єднаних територіальних громад, картографування земельних ресурсів з використанням даних ДЗЗ, визначення оцінки точності виконання геодезичних робіт.

У результаті засідання студентського наукового гуртка «Геодезія» наукові дослідження кращих студентів-гуртківців рекомендовано представити на рівні факультету, а саме доповіді на теми:

1. Сучасні підходи до розвитку населених пунктів (доповідач Єлизавета Осташевська, студентка групи ЗВ-41, науковий керівник – Павло Колодій, к.е.н., доцент);

2. Застосування програмного забезпечення для опрацювання даних геодезичних вимірювань (доповідач Дмитрій Свиридюк, студент групи ЗВ-32, науковий керівник – Зоряна Рижок, к.е.н., доцент);

3. Визначення ефективності геодезичних робіт з використанням сучасної техніки та технологій (доповідач Денис Гусак, студент групи ЗВ-13сп, науковий керівник – Іван Рій, к.е.н., доцент).