20 квітня 2023 року представники кафедри геодезії і геоінформатики, а саме в.о. професора Роман Ступень та доцент Зоряна Рижок, взяли участь в XXVI Міжнародній науково-технічній конференції «Геофорум – 2023».

У рамках роботи секційного засідання «Фотограмметрія, картографія, ГІС, технології з БПЛА» Зоряною Рижок було представлено доповідь на тему «Застосування інструменту аналізу даних в ArcGIS Online». У ній було розкрито методику створення інтерактивної вебкарти сільськогосподарських угідь згідно з їхнім розподілом за областями в межах окупованих територій України станом на листопад 2022 року, яка підтримує функції візуалізації, редагування та аналізу інформації у хмарному середовищі ArcGIS Online, що дозволяє створювати карти, виконувати аналіз просторових даних за допомогою зручного інтерфейсу без установки додаткового програмного забезпечення.

Колеги також поділились своїми дослідженнями, що розкривають можливості цифрового знімання з БПЛА, обробки лідарних даних, точність визначення координат точок на місцевості, переваги та сфери застосування повітряного сканування, а також використання дронів. Досвід, яким поділились науковці, інженери, спеціалісти у сфері геодезії, фотограмметрії, геоінформаційних систем, геодезичного моніторингу, маркшейдерії, наземного та мобільного лазерного сканування, є надзвичайно цінним та дозволить викладачам кафедри геодезії і геоінформатики готувати висококваліфікованих фахівців зі спеціальності «Геодезія та землеустрій».