11 березня 2024 року відбулася зустріч колективу кафедри геодезії і геоінформатики разом із в.о. завідувача Романом Ступенем з випускником факультету Андрієм Дем’яновичем – засновником компанії Feodal.
Компанія Feodal – це продуктова аграрна IT-компанія, що є лідером на ринку в наданні послуг управління земельним банком для фермерів та територіальних громад.
Компанія працює на ринку впродовж 4 років та наразі зробила землевпорядний аудит третини громад України в системі @Feodal.land. Також системою користуються понад 1000 фермерів, які хочуть контролювати, обліковувати та розширювати свій земельний банк.
В компанії дотримуються ідеології простоти та автоматизації процесів управління як в територіальних громадах, так і в сільськогосподарських підприємствах. Також компанія робить вагомий внесок у розвиток власних ресурсів, зокрема в навчання та консультації для громад та фермерів.
Окрім основної системи для управління земельним банком, компанія також має IT-продукт @Feodal.FMS (Farm management system), що закриває потребу в управлінні всім підприємством, зокрема моніторингу техніки, супутникової аналітики, агроскаутингу, блоку технологічних карт, економічного планування тощо.
Під час зустрічі було обговорено плани майбутньої співпраці на основі підписання договору з Львівським національним університетом природокористування щодо ведення спільної навчальної, наукової, науково-практичної та виробничо-комерційної діяльності з метою удосконалення навчального процесу, розширення діапазону наукових досліджень, впровадження у виробництво нових технологій та обладнання.