Колектив викладачів Львівського національного університету природокористування (проф. Богдан Шуневич) і Львівського національного університету імені Івана Франка (доц. Ольга Іващишин, проф. Іван Волошин) підготував і видав навчальний посібник «Техногенез та захист довкілля: англійсько-український термінологічний словник» обсягом понад 4 тис. термінів і термінологічних сполук.
Словник укладений у процесі дослідження та аналізу найуживаніших термінів англомовних статей, наукових збірників, монографій, підручників та інтернет-ресурсів з цієї тематики.
У додатку до словника автори запропонували список скорочень та абревіатур, які часто використовуються у згаданій вище науково-технічній літературі, перелік організацій у справах захисту довкілля, список джерел, з яких взяті терміни для цього словника, а також список словників, за допомогою яких були перекладені ці терміни.
Словник призначений для фахівців, перекладачів, науковців, студентів екологічних, хімічних, гірничих та інших факультетів закладів вищої освіти.
Згаданим вище словником можна користуватися у бібліотеці Львівського національного університету природокористування, а також найбільших бібліотеках Києва, Харкова і Львова.