14 березня 2024 р. на платформі Microsoft Teams відбулася березнева сесія Комісії всесвітньої літератури та міжкультурної комунікації імені Миколи Лукаша. Сесія відбулася в рамках святкування 150-ліття Наукового товариства імені Тараса Шевченка (НТШ).
Під час сесії були заслухані такі наукові доповіді:
1. Віктор Дмитрук – Перекладач (Алла Татаренко);
2. До проблеми українського перекладу польського роману «Листи Никодима» Яна Добрачинського: виправдані та невиправдані трансформації львівського та торонтського видань (Світлана Сухарєва);
3. Мовний вимір національної ідентичності та безпеки: тематичне дослідження на прикладі українських студентів Університету Марії Кюрі-Склодовської (Надія Гергало-Домбек);
4. Гріхи та їхня національність: номенклатура крізь призму перекладу (Тарас Шмігер);
5. Словникарство у Львівському національному університеті природокористування (Богдан Шуневич).

У своїй доповіді проф. Богдан Шуневич описав сучасний стан і напрями лексикографічної діяльності у Львівському національному університеті природокористування, зокрема на кафедрі іноземних мов, протягом 2000–2020 рр., а також тенденції укладання перекладних словників за 2021–2023 рр. і перспективи на майбутнє.
Учасники сесії рекомендували члена Комісії проф. Б. Шуневича на дійсного члена НТШ.
У додатку прикріплена електронна стаття про Комісію всесвітньої літератури та міжкультурної комунікації імені Миколи Лукаша, яка розміщена в друкованому виданні до 150-ї річниці НТШ, а також Програма заходів із відзначення у Львові 150-річчя НТШ.