Ірина Василівна Мазурак – кандидат сільськогосподарських наук, в.о. доцента кафедри технологій у рослинництві.

У 2015 році закінчила Львівський національний аграрний університет, отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Плодоовочівництво і виноградарство» та здобула кваліфікацію дослідника із плодоовочівництва і виноградарства.

У 2016–2018 рр. навчалася в аспірантурі Львівського національного аграрного університету.

2019–2023 рр. – фахівець першої категорії в науковій частині ЛНУП.

У 2020 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук на тему «Продуктивність вівса плівчастого та голозерного залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу Західного».

З 2023 року – на науково-педагогічній роботі на посаді в.о. доцента кафедри технологій у рослинництві.

Читає навчальні дисципліни (лабораторно-практичні заняття) «Рослинництво», «Землеробство і гербологія» за освітньо-професійною програмою «Агрономія».

Основні напрями наукових досліджень: інтенсивна технологія вирощування вівса плівчастого та голозерного з врожайністю 6-6,5 т/га в умовах Західного Лісостепу.

Автор близько 15 наукових і навчально-методичних праць.

ORCID: 0009-0006-2838-5282.

Основні публікації:

  • Мазурак І. В. Вплив норм висіву на виживаність і густоту рослин сортів вівса. Вісник ХНАУ. Харків, 2018. № С. 74-80.
  • Мазурак І. В. Вплив засобів захисту рослин на продуктивність вівса голозерного в умовах Західного Лісостепу України. Подільський вісник. Вип. 29. Кам’янець-Подільський, 2018. С. 40-46.
  • Мазурак И. В., Лихочвор В. В., Мазурак О. Т. Влияние норм посева на урожайность и качество зерна овса в условиях западной Лесостепи Украины. Вестник Белорусской государственной сельскохозяйственной академии. № 2. С. 94-97.
  • Форемна І. В., Лихочвор В. В. Вплив мінеральних добрив на врожайність та якість вівса голозерного сорту Авгол в Західному Лісостепу України. Вісник Львівського національного аграрного університету: Агрономія. № 22 (2). С. 60-63.
  • Форемна І. В., Лихочвор В. В. Ефективність мінеральних добрив при вирощуванні вівса голозерного в Лісостепу України. Збірник наук. праць Уманського національного університету садівництва. 2018. № С. 39-47.
  • Форемна І. В., Лихочвор В. В. Продуктивність плівчастого та голозерного вівса залежно від норм висіву. Подільський вісник. 2017. № С. 52-57.