6 квітня 2022 року к.геол.н., доцентка кафедри туризму факультету землевпорядкування та туризму ЛНУП Юлія Боруцька провела заплановану відкриту онлайн-лекцію за допомогою платформи Zoom із дисципліни «Рекреалогія та рекреаційні комплекси світу» на тему «Х

арактеристика природних, історико-культурних та інфраструктурних рекреаційних ресурсів у світі й Україні» для здобувачів вищої освіти групи Тур-11 спеціальності 242 «Туризм» РВО «Бакалавр».

Планом відкритого заняття було передбачено розгляд наступних питань:
1. Рекреаційні ресурси природного походження. Методи оцінки природних рекреаційних ресурсів і особливості розміщення й використання у світі та Україні.
2. Історико-культурні рекреаційні ресурси та географічний розподіл об’єктів Всесвітньої культурної спадщини.
3. Інфраструктурні рекреаційні ресурси, їхня характеристика, класифікація, технологія роботи, управління, взаємозв’язки. Аналіз інфраструктурних рекреаційних ресурсів у світі й Україні.
Варто зазначити, що заняття викладачкою проводилось у зрозумілій студентам формі завдяки відмінному володінню термінологією навчального матеріалу, умілому зосередженню уваги здобувачів освіти, легкому контакту з аудиторією, використанню презентаційного матеріалу з інфографікою задля глибшого розкриття теми лекції.
Заняття відбулось на належному науково-методичному рівні. Мета була досягнута. Здобувачі освіти сумлінно працювали, беручи активну участь в обговоренні теми, відповідали на додаткові питання, отримавши позитивні відгуки за гарну роботу. Лекція проведена відповідно до графіка відкритого навчального процесу та згідно з календарним планом.
На занятті були присутні: завідувачка кафедри туризму, к.е.н., доцентка О.М. Крупа та науково-педагогічні працівники, доценти кафедри О.Й. Березівська, Л.В. Погребняк, І.Б. Дидів.