4 травня 2022 року на кафедрі туризму в онлайн-режимі за допомогою платформи Zoom у межах засідання студентського наукового гуртка «Туризмознавець» відбулася Звітна студентська наукова конференція за результатами наукових досліджень у 2021 році. Модератором зустрічі була керівник студентського наукового гуртка, к.е.н., доцент Оксана Березівська.
Зі вступним словом виступила завідувачка кафедри туризму Оксана Крупа, яка привітала учасників конференції та відзначила важливість досліджень у сфері розвитку рекреаційних ресурсів і різноманітних туристичних можливостей України.
У заході взяли участь 25 студентів спеціальності «Туризм». Було заслухано 13 доповідей, основна тематика яких стосувалася розвитку туризму та рекреації як пріоритетного напрямку економічної та інвестиційної діяльності в Україні. Було розглянуто основні проблеми та запропоновано шляхи розвитку туристичної галузі в Україні. Також було проаналізовано основні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні та Львівській області зокрема.
Кожен із учасників представив своє бачення щодо проблем в галузі туризму та запропонував свої шляхи їх вирішення. Усі запропоновані теми доповідей були актуальними та заслуговують на подальше їх дослідження. Таким чином, студентська наукова конференція була досить продуктивною, цікавою і змогла поєднати різні погляди на розвиток туристичної галузі в Україні.
За результатами проведення звітної студентської наукової конференції було відзначено грамотами доповіді наступних студентів: Софії Вовк (група Тур-11), тема доповіді «Інноваційні технології в сфері туристичної індустрії» (наук. керівник – к.е.н., доцент Л.В. Погребняк); Анастасії Татарин (група Тур-21), тема доповіді «Організаційні особливості діяльності підприємств ресторанного господарства міста Львова» (наук. керівник – к.е.н., доцент О.М. Крупа); Наталії Балюк (група Тур-41), тема доповіді «Особливості та шляхи розвитку інклюзивного туризму в Україні» (наук. керівник – к.е.н., доцент С.Я. Бугіль); Богдани Лащо (група Тур-21), тема доповіді «Сучасні тенденції та перспективи розвитку туристичної діяльності в Україні» (наук. керівник – к.е.н., ст. викл. І.Б. Дидів); Маріам Мелконян (група Тур-21), тема доповіді «Характеристика й особливості використання гідрологічних туристично-рекреаційних ресурсів в екскурсійній роботі» (наук. керівник – к.геол.н., доцент Ю.З. Боруцька); Андрія Безкопильного (група Тур-31), тема доповіді «Вплив війни в Україні на світовий туризм» (наук. керівник – к.е.н., доцент О.Й. Березівська). З них Софії Вовк, Маріам Мелконян, Андрію Безкопильному запропоновано представити свої наукові здобутки на засіданні студентських наукових товариств факультету землевпорядкування та туризму.
Дякуємо усім учасникам! Бажаємо міцного здоров’я, успіхів у навчанні та цікавих наукових досліджень у майбутньому!