Цьогоріч день туризму поєднав в собі декілька подій – і позитивних, і сумних. Нам приємно відзначити, що кафедра туризму ЛНУП святкує 5-річчя створення, вже має свою історію та стратегію діяльності на майбутнє.
Святкування розпочалося ще напередодні, 26 вересня, низкою заходів як на університетському, так і на факультетському рівні, присвячених світлій пам’яті доцента кафедри туризму, старшого лейтенанта Збройних Сил України Михайла Гамкала, який загинув 18 серпня 2022 року, захищаючи нас від російських агресорів. Ми вшанували пам’ять про Героя на Личаківському кладовищі, помолилися під час Божественної літургії в університетській церкві рівноапостольного князя Володимира Великого.
Також нам вдалося організувати виставку-семінар «Сучасні тенденції розвитку активного туризму в Україні та світі» в пам’ять про знаного горохода Михайла Зеноновича, який багато свого часу провів разом з колегами та студентами в походах. Його наука, захоплюючі історії, пісні залишаться з нами назавжди! Значну підтримку в організації було забезпечено кафедрою фізичного виховання ЛНУП, кафедрою туризму Львівського національного університету ім. Івана Франка, магазином спортивного одягу та спорядження «Gorgany».
Щиро дякуємо усім за активну участь у заходах!
Для нашого Героя Михайла Гамкала й усіх загиблих захисників України – світла і вічна пам’ять…

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!
Прокидається кожна людина
Лиш з думкою кожного дня:
Стала б мирною наша Вкраїна…
Хай скінчиться нарешті війна.