7 жовтня 2022 р. викладачі кафедри туризму факультету землевпорядкування та туризму ЛНУП були співорганізаторами та учасниками XVI Міжнародної наукової конференції «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід» Львівського національного університету імені Івана Франка, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті, 20-річчю кафедри туризму Львівського національного університету ім. Івана Франка та світлій пам’яті доцента кафедри туризму, старшого лейтенанта ЗСУ Михайла Гамкала.
З вітальним словом від ЛНУП виступила деканеса факультету землевпорядкування та туризму Наталія Стойко, яка привітала кафедру з 20-річчям, подякувала за плідну співпрацю, окреслила глибину втрати для туризму через загибель М. Гамкала, побажала гарної наукової діяльності у майбутньому. Свою доповідь на тему «Мілітарний туризм як сучасний напрям розвитку туризму в Україні» представила завідувачка кафедри туризму Оксана Крупа. Вона наголосила, що в світлі сьогоднішніх подій, вшановуючи пам’ять Героя, цей вид туризму заслуговує особливої уваги і розвиток його різновидів необхідно планувати уже зараз разом з перемогою.
Оскільки конференція проходила у змішаній формі, вдалося послухати виступи не лише вітчизняних, але й зарубіжних учасників, які добре знаються на туризмі та особисто знали і працювали з М. Гамкалом.
Щиро вдячні організаторам заходу, зокрема кафедрі туризму Львівського національного університету імені Івана Франка в особі завідувачки, професорки Марти Мальської, доцентам Дмитру Каднічанському, Павлу Романіву та усім викладачам за бездоганну організацію та фахову, змістовну, конструктивну дискусію.