12 жовтня 2022 р. доцент кафедри туризму ЛНУП Юлія Зіновіївна Боруцька за допомогою онлайн-платформ для дистанційного навчання Zoom і Moodle провела відкриту лекцію для здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» РВО «Бакалавр» групи Тур-11 з дисципліни «Туристичне краєзнавство» на тему «Природний туристично-рекреаційний потенціал світу й України».
Під час відкритого заняття були розглянуті наступні питання:
1. Зміст і характеристика понять «туризм» та «рекреація». Туристично-рекреаційний потенціал території.
2. Класифікації туристично-рекреаційних ресурсів природного походження.
3. Характерні особливості ландшафтних, флоро-фауністичних, кліматотерапевтичних, водних, бальнеологічних, лісових, орографічних природних туристично-рекреаційних ресурсів.
4. Геопросторове поширення туристично-рекреаційних ресурсів природного походження в Україні та світі.
5. Види рекреаційної діяльності у межах територій і об’єктів природно-заповідного фонду України та світу.
Варто зазначити, що заняття викладачкою проводилось у зрозумілій студентам формі завдяки доброму володінню термінологією навчального матеріалу, умілому зосередженню уваги здобувачів освіти, легкому контакту з аудиторією, використанню презентаційного матеріалу з інфографікою задля глибшого розкриття теми лекції.
Заняття відбулось на належному науково-методичному рівні. Мету було досягнуто. Здобувачі освіти сумлінно працювали, беручи активну участь в обговоренні теми, відповідали на додаткові питання, отримавши позитивні відгуки за гарну роботу. Лекція проведена відповідно до графіка відкритого навчального процесу та згідно з календарним планом.
На занятті були присутні: завідувачка кафедри туризму, к.е.н., доцентка О.М. Крупа та науково-педагогічні працівники, доценти кафедри С.Я. Бугіль, І.Б. Дидів.