27 лютого 2023 року відбулося чергове засідання робочих груп, які розробили проєкти освітньо-професійних програм «Туризм і рекреація» для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня та другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація».

Було зосереджено увагу на забезпеченні загальних та спеціальних компетентностей, досягненні передбачених освітніми стандартами результатів навчання. Жваву дискусію спричинило питання як обов’язкових, так і більшою мірою вибіркових компонент, які й забезпечують унікальність обох освітніх програм. Під час зустрічі важливе значення мали пропозиції гарантів ОП першого (бакалаврського) та ОПП другого (магістерського) рівнів вищої освіти щодо вдосконалення освітніх програм і відповідності сучасним умовам розвитку вищої освіти і сфери туризму та рекреації. Було враховано міркування всіх членів робочих груп, особливо зверталася увага на думку присутніх здобувачів вищої освіти.

Отже, ми продовжуємо обговорення освітніх програм «Туризм і рекреація», проєкт яких можна знайти на сайті Львівського національного університету природокористування за покликанням http://surl.li/cgeqa і висловити своє бачення щодо їхнього змісту.