7 березня 2023 р. доцентка кафедри туризму Львівськогонаціонального університету природокористування Юлія Боруцька за допомогою платформ для дистанційного навчання Zoom і Moodle провела відкриту лекцію для здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» РВО «Магістр» групи Тур-51 з дисципліни «Геопросторова організація туризму та рекреації» на тему «Роль туристично-рекреаційного потенціалу регіону в геопросторовій організації туризму та рекреації у світі».

Під час відкритого заняття були розглянуті наступні питання:

1. Туристично-рекреаційний потенціал регіону, його компонентний склад і роль у розвитку туризму та рекреації у світі.

2. Основні аспекти рекреаційного районування світу та України.

3. Характеристика й аналіз особливостей поширення і використання туристично-рекреаційних ресурсів природного походження у світі та Україні.

4. Характеристика й аналіз особливостей поширення і використання історико-культурних туристично-рекреаційних ресурсів у світі та Україні.

5. Характеристика й аналіз функціонування інфраструктурних туристично-рекреаційних ресурсів у світі та Україні.

Варто зазначити, що заняття викладачкою проводилося у зрозумілій студентам формі завдяки доброму володінню термінологією навчального матеріалу, умілому зосередженню уваги здобувачів освіти, легкому контакту з аудиторією, використанню презентаційного матеріалу з інфографікою задля глибшого розкриття теми лекції.

Заняття відбулось на належному науково-методичному рівні. Метибуло досягнуто. Здобувачі вищої освіти сумлінно працювали, беручи активну участь в обговоренні теми. Лекція проведена відповідно до графіка відкритого освітнього процесу, після сигналу «Відбій повітряної тривоги!» та згідно з календарним планом.

На занятті були присутні: завідувачка кафедри туризму, к.е.н., доцентка Оксана Крупа та науково-педагогічні працівники, доценти кафедри – Оксана Березівська, Світлана Бугіль.