7 липня 2023 року згідно з графіком освітнього процесу відбулися захисти матеріалів навчальних практик «Краєзнавча» (керівник − к.геол.н., доц. Юлія Боруцька) й «Екскурсійна» (керівник − к.е.н., доц. Оксана Березівська) здобувачами вищої освіти I-II курсів спеціальності 242 «Туризм».

Програми практик передбачали виконання декількох етапів роботи:

1. Ознайомлення з теоретико-методологічними основами дослідження туристично-краєзнавчого потенціалу м. Львова, Львівської області, Західного регіону України, куди входило вивчення природних, історико-культурних, соціально-економічних туристично-рекреаційних і туристично-краєзнавчих ресурсів цих територій.

2. Характеристика й аналіз туристичних дестинацій м. Львова, Львівської області, Західного регіону України, що передбачалидослідження туристично-рекреаційного й екскурсійного потенціалу за допомогою наших туристично-краєзнавчих маршрутів і стежок.

3. Обґрунтування тенденцій і перспектив туристично-краєзнавчих досліджень у Західному регіоні України, які полягали у висвітленні актуальних напрямів розвитку туристичного краєзнавства у Західному регіоні України та розробці власних авторських туристично-краєзнавчих маршрутів-екскурсій Львовом, Львівщиною, Західним регіоном України.

Здобувачі вищої освіти спеціальності 242 «Туризм»продемонстрували теоретичні уміння та практичні навички щодо аналізу зібраної інформації, генерування власних висновків і пропозицій, креативного підходу до вирішення поставлених завдань, підготувавши змістовні звіти, презентації та доповіді у контексті висвітлення та популяризації Західного регіону України як безцінної туристичної дестинації. Різноманіття чудових світлин і метод фотодокументування польового етапу практик власне свідчать про сумлінність, фаховість і прагнення до саморозвитку усіх учасників освітнього процесу.

Під час захисту матеріалів навчальних практик керівниками і комісією у складі Юлії Боруцької, Оксани Березівської та Ірини Дидівбуло відмічено творчі здібності та здатність доповідачів добре презентувати результати своїх досліджень і обєктивно оцінено усі звіти.

Кафедра туризму ЛНУП на чолі зі завідувачкою Оксаною Крупоющиро вітає усіх своїх здобувачів освіти спеціальності 242 «Туризм» із успішним захистом навчальних практик «Краєзнавча» та «Екскурсійна» і бажає спокійного літнього відпочинку під мирним українським небом!