8 листопада 2023 року доцентка кафедри туризму Львівського національного університету природокористування Юлія Боруцька провела відкриту лекцію для здобувачів вищої освіти груп Тур-31 та Тур-32сп спеціальності 242 «Туризм» СВО «Бакалавр» із дисципліни «Курортна справа» на тему «Загальна характеристика й особливості розвитку курортного господарства країн Африки, Австралії, Океанії».
Під час відкритого заняття були розглянуті наступні питання:
1. Роль природно-ресурсного потенціалу щодо розвитку курортної справи в регіоні.
2. Загальна характеристика курортного господарства країн Африки.
3. Особливості розвитку курортів Африки.
4. Загальна характеристика курортного господарства Австралії та Океанії.
5. Особливості розвитку курортів Австралії та Океанії.
Варто зазначити, що заняття викладачкою проводилося у зрозумілій студентам формі завдяки доброму володінню термінологією навчального матеріалу, умілому зосередженню уваги здобувачів освіти, легкому контакту з аудиторією, використанню презентаційного матеріалу з інфографікою задля глибшого розкриття теми лекції.
Заняття відбулось на належному науково-методичному рівні. Мету було досягнуто. Потрібно зауважити, що задля демонстрації міждисциплінарних зв’язків і залишкових знань у контексті ОПП «Туризм» здобувачі вищої освіти сумлінно працювали, беручи активну участь в обговоренні теми, а деякі питання навіть висвітлювалися ними у вигляді власного бачення стану, проблематики та перспектив розвитку санаторно-курортного потенціалу дестинацій.
Лекція проведена відповідно до графіка відкритого освітнього процесу та згідно з календарним планом. На занятті були присутні: завідувачка кафедри туризму, к.е.н., доцентка Оксана Крупа та науково-педагогічні працівники, доценти і старші викладачі кафедри – Оксана Березівська, Ірина Дидів, Павло Іванюк.