10 листопада 2023 року відбулася Перша українотворча бесіда «Від Івана Боберського і Григорія Піпського до Ігоря Дашка і Тараса Зарицького» з циклу «Шлях слави і пам’яті від прадідів до правнуків». Її організаторами були Всеукраїнське товариство «Самбірщина» імені гетьмана Петра Сагайдачного та ЗЗСО I–III ступенів селища Нижанковичі.
Представниками від Львівського національного університету природокористування були завідувачка кафедри туризму Оксана Крупа і здобувачка вищої освіти спеціальності «Туризм» Євгенія Чеканьова. Підготовку до цієї події було розпочато ще навесні під вмілим керівництвом професора Ігоря Бегея. Під час обговорення багато з’ясовувалося про героїв минулого і сьогодення, що вилилося у змістовний виступ О. Крупи і Є. Чеканьової на тему «Мілітарний туризм – невід’ємна складова патріотичного виховання». Доповідачки наголосили на важливості даного виду туризму в умовах сьогодення, окреслили його основні напрями розвитку, вказали значиму роль усіх героїв, зокрема Самбірщини, в наближенні перемоги.

Висловлюємо щиру подяку голові Всеукраїнського товариства «Самбірщина» імені гетьмана Петра Сагайдачного Ігорю Бегею та директорці ЗЗСО I–III ст. селища Нижанковичі Мар’яні Ножак за запрошення і бездоганну організацію заходу.