16 листопада 2023 року відбулась відкрита лекція кандидатки економічних наук, доцентки кафедри туризму Світлани Бугіль з навчальної дисципліни «Бізнес-планування у туризмі», що передбачена навчальним планом для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» факультету землевпорядкування та туризму спеціальності «Туризм».
Тема відкритої лекції – «Маркетинговий план як складова бізнес-плану підприємств туристичного бізнесу». На лекції були присутні завідувачка кафедри туризму Оксана Крупа, доцентки Юлія Боруцька, Ірина Дидів та ст. викладач Павло Іванюк.

У ході лекції Світлана Бугіль розповіла про особливості написання розділу бізнес-плану «Маркетинг-план», було детально розглянуто алгоритм розробки розділу «Маркетинг-план», особливості встановлення ціни на продукцію (послугу), цінові стратегії, канали розподілу продукції та комунікативну політику суб’єкта підприємницької діяльності. Здобувачі освіти також були ознайомлені з основними підходами до складання бюджету витрат на маркетинг та розрахунку прогнозного обсягу продажів. Лекторка детально на прикладі пояснила, як і де збирати інформацію, необхідну для розробки розділу «Маркетинг-план», звернула увагу на такий феномен, як клієнтоорієнтованість та унікальні ціннісні пропозиції. Здобувачі отримали зручну покрокову інструкцію створення ефективного маркетингового плану.
Лекція супроводжувалася змістовною та інформативною презентацією, професійними прикладами і коментарями. Тематика та проблемні питання лекції викликали інтерес та жваве обговорення як серед здобувачів освіти, так і серед присутніх викладачів.
Заняття було проведене на високому науково-педагогічному рівні, одержало схвальні відгуки, відзначено актуальність та сучасність змісту лекції.