23 листопада 2023 року у форматі круглого столу на кафедрі туризму ЛНУП відбувся психологічний тренінг на тему «Кожна людина гідна поваги» за участю психологині Львівського національного університету природокористування Мирослави Ходакової. У тренінгу брали участь науково-педагогічні працівники кафедри туризму та здобувачі вищої освіти спеціальності 242 «Туризм (Туризм і рекреація)».
Під час зустрічі розглядалися й обговорювалися ситуаційні задачі та завдання щодо особистої гідності, поваги та ставлення один до одного за різних життєвих обставин. В результаті обговорення завдань учасники висловлювали власне бачення та варіанти дій і поведінки у складних ситуаційних прикладах. Особисту гідність ми формуємо самі, збагачуючи свій духовний світ, з’ясовуючи свою цінність і вартість як особистості, напрацьовуючи власні досягнення. У своєму прагненні до гідності, щастя, свободи вибору та слова кожна людина має рівні права.
З метою знайомства першим завданням психологиня обрала формування грона калини. Кожному учаснику було роздано листочки у формі ягід калини, на яких потрібно було зазначити походження та значення свого імені, цікаві сімейні історії, особисті якості та основні життєві цінності. Варто зауважити, що усі присутні дуже творчо підійшли до даного завдання, старанно пригадуючи цікаві моменти з власного життєвого досвіду. Після натхненних виступів, збагачених реальними історіями кожного з учасників, було сформовано гроно калини, яке відображало усі людські цінності та особливості гідності нашого суспільства.
Одним із дуже цікавих завдань була робота в командах. Зміст полягав у тому, що кожній групі були роздані ситуаційні задачі, в яких учасникам треба було прийняти спільну думку щодо вирішення проблемної історії. Розглянуто варіанти дій і заходів, котрі варто було б застосовувати за певних обставин. Усі учасники тренінгу були активними, склад кожної команди включав здобувачів і викладачів, що дозволило вислухати думки різних поколінь і статусів.
Висловлюємо щиру подяку Мирославі Ходаковій і усім учасникам психологічного тренінгу за отримані навички, активну взаємодію, власний досвід та практичні поради!