Практика є невід’ємною складовою освітнього процесу та посідає важливе місце у підготовці здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Магістрант в період практики завершує освітній процес в університеті, набуває необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі управлінської, планово-економічної, маркетингової діяльності, опановує організаційно-технологічні процеси, які відбуваються на туристичних підприємствах; набуває професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що виникають на підприємствах туристичної індустрії в сучасних умовах.

Перед початком практики гарант ОПП, к.е.н., доц. Оксана Крупа спільно із керівниками практики провели детальний інструктаж щодо алгоритму проходження практики в умовах воєнного стану, обговорили ключові питання написання і оформлення звіту, ведення щоденника за результатами практичної підготовки.
24 листопада 2023 р. на кафедрі туризму відбувся захист звітів за результатами проходження практики на підприємствах туристичної індустрії. Під час захисту здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» другого року підготовки презентували свої результати теоретико-прикладних досліджень, сформованих у процесі виконання основних пунктів програми практики, акцентуючи при цьому увагу на пропозиціях щодо вирішення актуальних питань за темами майбутніх магістерських кваліфікаційних робіт.
Члени комісії у складі завідувачки кафедри туризму, доцента Оксани Крупи та викладачів кафедри туризму, доцентів Юлії Боруцької та Оксани Березівської заслухали представлені звіти й оцінили презентаційний матеріал.
Своїми відповідями на запитання, участю в обговоренні дискусійних питань здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» другого року підготовки засвідчили достатній рівень теоретичних знань і практичної підготовки для прийняття самостійних управлінських рішень, вирішення проблем, пов’язаних із управлінням сучасними організаціями в реальних соціально-економічних умовах.
Проходження практики дало можливість поглибити професійні компетентності, необхідні для успішної роботи за обраним фахом. Члени комісії позитивно оцінили результати проходження практики і, відповідно, звіти як такі, що містять обґрунтовані висновки відповідно до визначених завдань та окресленої мети. В результаті всі здобувачі отримали незамінний досвід впровадження на практиці теоретичних знань.
Бажаємо всім мирного неба та успіхів в написанні та захисті магістерської кваліфікаційної роботи!