30 травня 2024 року на кафедрі туризму відбувся науково-практичний семінар «Туристично-рекреаційний та краєзнавчо-екскурсійний потенціал України: стан, проблеми, перспективи». Перед учасниками наукового семінару з вітальним словом виступив декан факультету землевпорядкування та туризму к.е.н., доцент Павло Колодій, який наголосив на актуальності обговорення проблем та перспектив розвитку туристично-рекреаційного та краєзнавчо-екскурсійного потенціалу України, зокрема в умовах воєнного стану.

На сучасному етапі актуальність дослідження туристично-рекреаційного та краєзнавчо-екскурсійного потенціалу України зумовлена доленосними та історичними змінами, які відбуваються через повномасштабну війну в Україні, оскільки велика кількість галузей та сфер діяльності, зокрема й індустрія туризму, опинилися у дуже скрутному становищі через війну та через пандемію Covid-19.
Актуальність теми стала беззаперечним доказом необхідності проведення такого заходу. Щиро дякуємо учасникам за плідну роботу і бажаємо успіху в подальших наукових дослідженнях.