14 червня 2024 р. у процесі проходження здобувачами вищої освіти І-II курсів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» навчальних практик «Краєзнавча» (керівник − доцентка Юлія Боруцька) й «Екскурсійна» (керівник – старший викладач Павло Іванюк) відбувся ще один із послідовних етапів запланованих польових досліджень на Львівщині.
Під час цього екскурсійного маршруту, який пролягав через Дубляни − Стрий − Волю Задеревацьку − Моршин − Розгірче − Дубляни, ми успішно продовжили вивчення об’єктів, які тісно пов’язані з героїчним життєвим шляхом Степана Бандери і є логічним закінченням нашого туристичного історико-краєзнавчого маршруту «Стежками Степана Бандери», а також багатьох інших унікальних локацій на цій туристичній дестинації.

Отже, нашими атракційними об’єктами були:
− Меморіальний музей-садиба родини Степана Бандери;
− Стрийський краєзнавчий музей «Верховина»;
− Меморіальний комплекс «Борцям за волю України»;
− Стрийський ліцей № 7;
− Костел Різдва Пресвятої Богородиці;
− Музей-садиба Степана Бандери у Волі-Задеревацькій;
− Моршин;
− Скельно-печерний комплекс у селі Розгірче.
Вкотре варто наголосити, що ми крок за кроком наполегливо ідемо до своєї мети. Віримо, що створення кафедрою туризму ЛНУП авторського туристичного історично-краєзнавчого маршруту, а у майбутньому і туру «Стежками Степана Бандери» матиме, на нашу думку, виняткове просвітницьке, виховне, національно-патріотичне та профорієнтаційне значення.
Керівники навчальних практик Юлія Боруцька та Павло Іванюк щиро вдячні завідувачці кафедри туризму Оксані Крупі та керівництву Львівського національного університету природокористування за схвалення нашої ініціативи й абсолютне сприяння в її реалізації, а нашим найкращим здобувачам освіти − за бажання навчатися, розвиватися, відпочивати та збагачувати свій світогляд разом.