Починаючи з 14 листопада до 15 грудня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри тваринництва і кормовиробництва взяли участь у навчаннях, організованих доцентами кафедри інформаційних технологій Володимиром Станьком та Богданом Шуваром, за навчальною програмою «Основи кібербезпеки та кібергігієни при використанні онлайн-платформ». Завдяки цьому курсу викладачі кафедри набули додаткових навичок роботи при використанні онлайн-платформ Microsoft Teams, Moodle, Zoom, ChatGPT, ознайомились з колаборацією та безпекою даних в Office 365, опанували базові правила інформаційної гігієни в інтернеті, навчились розпізнавати фейкові новини й способи дезінформації під час війни, переглянули освітній серіал «Персональна кібергігієна».
У процесі навчання усі науково-педагогічні працівники кафедри склали тести й виконали завдання, у результаті чого на платформі Дія.Освіта і Prometheus отримали відповідні сертифікати. А завідувач кафедри Наталія Огородник, доценти Сергій Павкович і Іван Дудар та в.о. доцента Віталій Ткачук успішно подолали підсумковий модуль, пройшли фінальне тестування, в результаті чого набрали високі бали й отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації в обсязі 90 годин (3 кредити ЄКТС).
Особлива подяка викладачам курсу за змістовну й корисну інформацію і цінні практичні поради у сфері кібербезпеки та кібергігієни.