23-24 квітня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри тваринництва і кормовиробництва взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції науковців, викладачів та аспірантів «Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів».
Конференція була присвячена сучасному стану та перспективам розвитку галузі тваринництва, шляхам відновлення виробничих потужностей підприємств у післявоєнний період та можливостям для їх нарощування. Доповідачі запропонували технологічні рішення для промислового тваринництва, інноваційні підходи до підвищення якості виробництва і переробки продукції тваринництва та птахівництва. Цікаво було ознайомитись із альтернативними технологіями і науково-технічним забезпеченням галузі, автоматизацією виробничих процесів й використанням роботизованих систем, сучасними методами контролю якості продукції тваринництва, технологічними аспектами виробництва екологічно чистої високоякісної сировини. Відомі вчені представили сучасні біотехнологічні методи відтворення поголів’я в молочному скотарстві, перспективи розвитку м’ясного скотарства України, напрями збереження генофонду овець, поліпшення генетичного потенціалу коней.
Загалом конференція охопила різні галузі тваринництва й торкнулась питань, які потребують нагального вирішення в умовах сучасних реалій.