29 березня 2023 року на кафедрі земельного кадастру факультету землевпорядкування та туризму Львівського національного університету природокористування  відбулось засідання студентського наукового гуртка «Державний земельний кадастр» за результатами досліджень у 2022 році.

Студентський науковий гурток «Державний земельний кадастр» є добровільним об’єднанням студентів різних освітніх рівнів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» при кафедрі земельного кадастру. Він покликаний стимулювати активну творчу наукову працю здобувачів вищої освіти у процесі навчання, поглиблене вивчення дисциплін, пов’язаних з безпосереднім управлінням земельними ресурсами, з особливостями ведення земельного кадастру в умовах воєнного стану. Крім того, метою його функціонування є виявляти серед студентського товариства найбільш обдарованих, зацікавлених студентів, створювати умови для їх наукового зростання та оволодіння додатковими, неодмінно сучасними, знаннями і навичками. Функціонує гурток відповідно до затвердженого тематичного плану роботи.

Учасниками звітної конференції цьогоріч були студенти різних курсів як освітнього рівня «Бакалавр», так і «Магістр». Здобувачі вищої освіти мали можливість представити свої цікаві напрацювання під керівництвом викладачів кафедри земельного кадастру. Основна тематика наукових доповідей була надзвичайно різноманітною і, що головне, актуальною. Зокрема: «Сучасні цілі державного земельного кадастру та їх науково-практична актуальність в умовах воєнного стану», «Аналіз можливостей програмного забезпечення при формуванні кадастрових відомостей», «Продаж земельних ділянок та прав на них в умовах воєнного часу», «Містобудівний кадастр як галузева складова національних геоінформаційних ресурсів» та ще ряд цікавих тем, обраних нашими гуртківцями.

Варто відзначити, що зараз дуже нелегкий час для кожного з нас, проте навіть в таких складних умовах необхідно навчатися, щоб розвивати землевпорядну сферу та відбудовувати державу. Гурток й надалі сприятиме розвитку фахових навичок та підвищенню рівня теоретичної підготовки студентів у сфері земельного кадастру та радо чекатиме усіх охочих навчатися та розвиватись за інтересами наукового спрямування кафедри.