Богіра Мирослав Степанович

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 1975 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Землевпорядкування», отримав кваліфікацію інженера-землевпорядника.

Кандидат економічних наук з 1997 року.

Вчене звання доцента кафедри землевпорядного проєктування присвоєно у 2001 році.

Призначений на посаду завідувача кафедри землеустрою з 1 вересня 2020 року.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 26 років, у тому числі у даному закладі – 26 років.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Управління земельними ресурсами», «Державний контроль за використанням та охороною земель», «Моніторинг земель», «Земельний менеджмент», «Механізми ефективного використання земельних ресурсів» і «Управління у сфері землекористування».

Основні напрями наукових досліджень: вдосконалення землеустрою та земельних відносин в умовах вільного ринку земель сільськогосподарського призначення; розроблення і впровадження еколого-економічних аспектів раціонального використання земель сільськогосподарського призначення; вдосконалення державного контролю за використанням та охороною земель в період трансформації земельних відносин.

Керував виконанням тематичного плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт землевпорядного факультету ЛНАУ у 2016 –2020 рр. на тему «Розробка і вдосконалення теоретико-методологічних засад земельних відносин та забезпечення збалансованого розвитку території» (номер держреєстрації в УкрІНТЕІ 0116U003178).

Участь у підготовці та атестації науково-педагогічних кадрів

Підготував 3 кандидатів наук. Керує підготовкою 1 аспіранта.

Участь у виконанні науково-технічних програм та у роботі науково-методичних та технічних рад: член вченої ради університету, член вченої ради факультету землевпорядкування та туризму, директор науково-навчального інституту геодезії та землеустрою ЛНУП, керівник науково-теоретичного семінару факультету, неодноразово брав участь як член оргкомітету, член журі у роботі всеукраїнських студентських олімпіад.

Стажування

З 5 травня до 6 червня 2016 року проходив стажування у Вищій інженерно-економічній школі в м. Жешув (Польща).

З 2 жовтня 2017 року до 2 квітня 2018 року проходив 6-місячне дистанційне науково-практичне стажування на кафедрі землеустрою та геодезії Латвійського сільськогосподарського університету (Латвія).

У 2020 році пройшов підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».

Нагороди

Почесний землевпорядник України. Відзначений почесними грамотами, грамотами та подяками ректора ЛНУП, голови Львівської обласної державної адміністрації, голови Львівської обласної ради, керівництва Держгеокадастру, обласного управління Держгеокадастру, Спілки землевпорядників України та інших структур і організацій.

Навчально-методичні та наукові публікації

Має 164 публікації, з них 99 наукових та 65 навчально-методичного характеру, у тому числі 4 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

ORCID: 0000-0001-7145-0648.

Researcher ID: AAB-8642-2020.

SPIN: 6319-7758.

Індекс Гірша у Web of Science – 3.