Солярчук Юрій Дмитрович

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 1986 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Землевпорядкування», отримав кваліфікацію інженера-землевпорядника.

Кандидат економічних наук з 2011 року.

Вчене звання доцента кафедри управління земельними ресурсами присвоєно у 2016 році.

Призначений на посаду доцента кафедри управління земельними ресурсами ЛНАУ у 2012 р.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 14 років, у тому числі у ЛНУП – 14 років.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Землеустрій», «Управління  земельними ресурсами», «Державний контроль за використанням та охороною земель».

Коло наукових інтересів: вдосконалення земельних відносин в Україні; розробка нових підходів до управління виробництвом у землеустрої, організації території; складання схем та проєктів в землеустрої щодо організації раціонального використання земель територіальних громад, промислово-міських агломерацій.

Здійснює керівництво студентським науковим гуртком «Управлінець».

Пройшов стажування в Національному університеті «Львівська політехніка» на кафедрі кадастру територій (червень-липень 2017 року, вересень-грудень 2017 року), а також у Львівському національному аграрному університеті (з 04.02.2021 р. до 19.03.2021 р.).

Відзначений почесними грамотами Львівського національного університету природокористування, обласного управління Держгеокадастру.

Почесний землевпорядник України.

Навчально-методичні та наукові публікації

Автор та співавтор понад 100 наукових і методичних праць, 6 навчальних посібників, 5 наукових монографій. Опубліковано 2 публікації у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

ORCID: 0000-0001-7145-0648.

Researcher ID: ААВ-8642-2020.