З 21 по 25 червня 2017 р. у місті Римі відбувся XIV Міжнародний симпозіум університетських викладачів в рамках ІІІ Місії Університетів Європи за Гуманітарний і Світовий розвиток.

На цей освітній захід до Італії прибули представники 30 країн світу, зокрема майже 40 українських викладачів та професорів, серед яких доцент кафедри обліку та оподаткування Львівського НАУ Руслана Андрушко.

Організатором поїздки викладачів виступив Центр академічного душпастирства при Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ.

Впродовж симпозіуму розглянуто такі важливі питання, як: діалог між університетами і суспільством щодо переходу до нових відносин допомоги і довіри в Європі; мир і справедливість як ключові позиції викладання соціальних та правових наук в університетах; роль останніх у поширенні економічних та фінансових знань; відповідальність, справедливість, гостинність, а також стійкі позиції та інновації в менеджменті ЗЕД; готовність Європи до міграційних змін на ринку праці; розвиток теоретико-методологічних та прикладних підходів до освіти; енергоефективність та нові технології; стабільний розвиток світу, що базується на екологічному менеджменті; тенденції біоетики тощо.

На завершення симпозіуму організатори презентували спільний документ, який врахував напрацювання секцій, думки різних науковців та дослідників щодо подолання вищезазначених проблем. Зокрема, у цьому документі обґрунтовано суть нового підходу до розуміння університетської місії в сучасних умовах з урахуванням нових моделей розвитку, а саме: відчуття духу ери змін, формування нової філософії знань, сприяння університетів якісному розвиткові відносин у суспільстві, підтримання вільної циркуляції ідей та їх поширення через глобальну взаємодію ВНЗ, формування нового рівня усвідомлення відповідальності університетської співдружності за розвиток світового інтелекту.