24 січня 2018 року у Львівському національному аграрному університеті відбулося спільне засідання Львівського осередку наукового товариства ім. С. Подолинського (ЛО НТП) та науковців ЛНАУ, присвячене питанням пошуку ефективних механізмів господарювання на землі і порятунку природи, розвитку органічного землеробства та популяризації впровадження в народне господарство України надбань школи фізичної економії (біля витоків якої стояли українці – Сергій Подолинський і Микола Руденко). На засіданні були присутні науковці факультету агротехнологій і екології, у тому числі кафедри філософії як колективного члена товариства ім. С. Подолинського, факультету будівництва та архітектури й інші. Модераторами засідання виступили декан факультету агротехнологій і екології В. Бальковський, завідувач кафедри філософії Р. Наконечний і співголова товариства Б. Максимович. Серед гостей засідання були фермери Тернопільської та Львівської областей, науковці НУ «Львівська Політехніка», Лісотехнічного університету та Українського католицького університету.

Учасники засідання, відмічаючи важливість та актуальність обговорюваних питань, вирішили:

  • Для розширення науково-практичних баз органічного та біодинамічного землеробства, обміну досвідом та взаємодоповнюючої співпраці студентам та науковцям ЛНАУ використовувати можливості ТзОВ «Жива Земля Потутори», господарства «Ферма Тараса Суходольського» та села Унів Перемишлянського району (враховуючи запрошення їх керівництва).
  • Створити міжкафедральну групу фахівців з інших профільних наукових та навчальних закладів, у тому числі членів товариства С. Подолинського, для визначення пріоритетних напрямів щодо впровадження ідей фізичної економії у науково-дослідну та навчальну роботу, практичної діяльності щодо ефективного використання природних ресурсів, оцінки господарської діяльності, побудови нової системи господарських взаємовідносин.

  • Одним з практичних проектів такої групи може бути «Національний Кодекс якості землі в Україні» (назва умовна) для визначення якості та способів покращення всіх земель сільськогосподарського призначення та подальшого супроводження роботи офіційних органів цього напрямку, що може забезпечити таким чином надійний контроль за належним господарюванням на землі.
  • ЛО НТП та ЛНАУ вважають своїм основним стратегічним завданням формування у суспільстві та органах влади переконання у необхідності збереження життєдайної сили природи та виробництва безпечної, корисної для людини органічної продукції. Особливу увагу варто звернути на виховання майбутніх спеціалістів аграрного сектору та формування їх світогляду.