Першочергове завдання вищої аграрної школи – формування високоосвічених фахівців для сільськогосподарського виробництва, зокрема галузі овочівництва відкритого і закритого ґрунту. Сучасний фахівець агровиробництва агроном-овочівник зобов’язаний досконало знати біологічні особливості овочевих рослин (в Україні їх вирощують понад 80 видів), грибів, освоїти сучасні технології у відкритому та закритому ґрунті, а також вміти їх впроваджувати і вдосконалювати на основі нових досягнень науки та передового досвіду.

Основною метою навчальних практик, які проводяться на дослідному полі кафедри садівництва та овочівництва ННЦ ЛНАУ є набуття і утвердження практичних навиків з технології вирощування великого різноманіття овочевих рослин. Відповідно до програми навчальних та виробничих практик, викладачі кафедри постійно проводять виїзні практичні заняття і семінари у сучасних овочевих господарствах та тепличних комбінатах. Тому поєднання теорії і практики – це основа з основ у підготовці професійного, креативного спеціаліста, попит на якого сьогодні дуже великий,  а оплата праці – висока (20 тис. гривень за місяць і більше). Така всебічна фахова підготовка студентів з овочівництва за спеціальністю 203 «Садівництво та виноградарство» дає можливість впевнено почувати себе на виробництві, а також бути фаворитом на ринку праці.

Як сказав давньогрецький філософ Аристотель: «Той, хто має практику та досвід, досягає більшого, аніж той, хто володіє теоретичними знаннями».