В рамках Міжнародного студентського наукового форуму «Студентська молодь і науковий прогрес в АПК» (19-21 вересня 2018 р.) на факультеті агротехнологій та екології  відбулися наукові засідання на трьох секціях, а саме «Екологічна безпека сільськогосподарського виробництва», «Сучасні агротехнології та  тенденції їх розвитку» і «Духовне виховання молоді та культурне відродження села» для студентів Львівського національного аграрного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Херсонського державного аграрного університету, Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут», Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва, Житомирського національного агроекологічного університету, а також Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету.

Основна тематика наукових доповідей студентів на конференції «Екологічна безпека сільськогосподарського виробництва» відображає актуальні питання у сфері використання оперативної дистанційної відеоінформації для оцінки антропогенного впливу на стан поверхневих вод, а також дослідження екологічних проблем енергоощадження та альтернативної енергетики, що базується на ресурсах відходів с.-г. виробництва; суттєву увагу було приділено  вивченню екологічному стану ґрунтів в умовах техногенних забруднень; формування фітоагроценозів і їх вплив на стан ґрунтів; вплив антропогенної заміни лісів у Сколівських бескидах на угруповання ґрунтових колембол; особливості ведення сільського господарства на забруднених радіонуклідами територіях; дослідження гідрологічного режиму річки Дунаю; моніторинг біорозмаїття національного природного парку «Гуцульщина».

За активну участь в роботі конференції відзначили грамотами наступних студентів: Тимчишин Юлія Богданівна (ст. 5-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Зусько Оксана Віталіївна (ст. 4-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Гнатюк Ярина Іванівна (ст. 3-го курсу Інституту сталого розвитку кафедри екології та збалансованого природокористування Національного університету «Львівська політехніка»); Лагоцька Анастасія Романівна (ст. 3-го курсу Інституту сталого розвитку кафедри екології та збалансованого природокористування Національного університету «Львівська політехніка»); Косован Сергій Анатолійович (ст. 3-го курсу Інституту сталого розвитку кафедри екології та збалансованого природокористування Національного університету «Львівська політехніка»). 

Основна тематика наукових доповідей студентів на конференції «Сучасні агротехнології та  тенденції їх розвитку» відображає актуальні питання у сфері виробництва природної продукції зі застосуванням технології No-till, результати відбору клонів міжвидового цибридного походження для практичної селекції картоплі; оцінка нових гібридів картоплі селекції львівського нау за господарськими і біологічними  ознаками; дослідження урожайності та якості зерна пшениці озимої, ячменю ярого, ріпаку озимого, картоплі, цукрового буряку залежно від системи обробітку ґрунту та технології вирощування; а також суттєву увагу було приділено вивченню вирощування саджанців яблуні, груші суниці, винограду, малини, порічок, чорної смородини у умовах ННДЦ Львівського національного аграрного університету.

За активну участь в роботі конференції відзначили грамотами наступних студентів: Качмар Олексій Ігорович (магістр факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Ковач Ольга Олександрівна (ст. 5-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Іванійчук Діана Олегівна (ст. 4-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Йоенко Ірина Олександрівна (магістр агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету); Колеснік Еліна Миколаївна (магістр агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету). 

Основна тематика наукових доповідей студентів на конференції «Духовне виховання молоді та культурне відродження села»: екологія як нова філософія у взаємовідносинах людини і природи; Екопоселення як спосіб життя; переваги органічного землеробства у вирощуванні сільськогосподарської продукції; розвиток екології: від біологічної науки до філософії виживання; природа як предмет філософського осмислення; мова і шляхи її використання в рекламі, сучасна лексикографія університету; мовна ситуація на сучасних радіостанціях україни; негативні сторони впровадження пенсійної реформи в України та шляхи їх усунення; фізична економія господарювання на землі; алкоголь і тютюн на перешкоді духовного виховання молоді; моральне самовиховання молоді у системі національної освіти; мовлення персонажів серіалу «школа»: аналіз, переваги та недоліки; фізкультурно-оздоровчі заняття для студентської молоді   з відхиленнями у стані здоров’я.

За активну участь в роботі конференції відзначили грамотами наступних студентів: Шершньова Вероніка (ст. 3-го курсу економічного факультету ЛНАУ); Трохимчук Віталіна (ст. 3-го курсу факультету будівництва та архітектури ЛНАУ); Столяр Роксана (ст. 3-го курсу економічного факультету ЛНАУ); Корчинська Марія (ст. 3-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Суханюк Михайло (ст. 3-го курсу факультету агротехнологій і екології ЛНАУ); Жарська Юлія Ігорівна (ст. 3-го курсу економічного відділення Івано-Франківського коледжу Львівського НАУ).