Вшановувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, формувати у студентів ціннісне ставлення до України, прав та свобод людини, європейського вибору українців, розвивати бажання стати гідними громадянами України – ось основні постулати, котрих потрібно дотримуватись при вихованні сучасної української молоді.
Упродовж тижня (18-22 лютого) на факультеті агротехнологій і екології відбулися виховні години в рамках загальноуніверситетських заходів, присвячених пам’яті Героїв Небесної Сотні. Розпочиналися виховні години із запалення свічок та хвилини мовчання, пригадування історичних подій 2014 року, читання поезій, присвячених нашим ангелам, як називають Небесну Сотню.
«Ангели, які тримають українське небо, – читала у своїй поезії студентка групи Тз-21 Ірина Бригас, – Вони білі, вони символічні, це чистота наших помислів і нашої пам'яті».


Жодна академічна група факультету не залишилася осторонь вшанування пам’яті Героїв. Вшанували тих батьків, які ніколи не дочекаються сина, ту дружину, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка, ту дитину, яка вже ніколи не побачить батьківської усмішки. Їм доводиться жити з цим болем щодня. І, при всіх намаганнях допомогти – словом, ділом, грішми – ми ніколи не зможемо полегшити їхні страждання.
Студенти третього курсу спеціальності «Агрономія» відвідали скульптурно-мистецьку інсталяцію «Небесна Сотня» та виставку світлин Романа  Метельського, зроблених у Києві під час Євромайдану, презентовану у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові.  Експозиція представлена 20 світлинами учасників Революції Гідності. Студенти вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, взявши участь у літературно-музичному вечорі пам’яті «Герої не вмирають», презентованому студентами Львівського коледжу культури і мистецтва у  Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського.  
На кафедрі екології відбулася відкрита виховна година зі студентами I та II курсів на тему: «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя». Окрім вшанування хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за волю, за долю, за незалежність і свободу України, студенти мали змогу переглянути документальний фільм «День пам’яті Героїв Небесної Сотні» (автор Юрій Чабан, Проект «ФдУ»).
Нехай дата 20 лютого 2014 року увійде в історію України як символ патріотизму та героїзму, усвідомлення цінності людського життя та тих складових частин, які впливають на нього, роблять його багатогранним, плідним і корисним.