08 квітня 2019 р. на кафедрі екології відбувся практичний семінар, присвячений Всесвітньому дню води, на тему «Вода − джерело життя. Методи очищення води». Мета практичного семінару включала такі основні аспекти: навчально-науковий (проаналізувати проблеми гідросфери, суть і джерела негативного впливу антропогенного чинника на якісний стан водних об’єктів; оцінити сучасний стан водних ресурсів України; запропонувати заходи та методи, спрямовані на покращення якісного стану водних ресурсів) та пізнавальний (розширити уявлення про стан водних джерел України та світу; навести приклади негативного впливу техногенезу на водні джерела та здоров'я людини; систематизувати знання про хімічні та фізико-хімічні властивості води, її функції в живій природі, процеси кругообігу води та методи її очищування).


Основні організатори практичного семінару – доценти кафедри екології О.Т. Мазурак, І.Є. Соловодзінська, Г.Ю. Уйгелій, Р.С. Шкумбатюк – зуміли зацікавити студентів та разом із ними презентували цікаве, корисне та надзвичайно пізнавальне дійство, що містило дві складові: теоретичну (презентації, конкурси, диспути) та практичну (визначення твердості води методами об´ємного аналізу). Студенти та викладачі взяли участь у конкурсі «Вода в українській народній творчості (прислів’ях та приказках, піснях і віршах». Долучилися до роботи семінару також викладачі та працівники кафедри (завідувач кафедри, доц. П.Р. Хірівський, к.б.н., доцент Г.А. Лисак, ст. лаборант В.М. Людвік та інші). Учасники семінару при обговоренні проблеми «Як мінімізувати вплив антропогенних чинників на якість водних ресурсів?» сформували висновки щодо важливості найменшого позитивного вчинку від кожної людини для збереження чистоти водних джерел рідного краю.
Декан факультету агротехнологій і екології В.В. Бальковський відзначив грамотами студентів, які були активними учасниками практичного семінару: О. Ланковського з презентацією «Знайома незнайомка. Вода: будова молекули та її властивості»,  Г. Ковальчук («Фізико-хімічні методи очищення стічних вод»), Н. Гандз («Електрохімічне очищення вод»), В. Галушку («Іонообмінні методи очищення води»), С. Шиманську («Адсорбція та абсорбція. Сорбційні методи очищення води») та І. Бригас («Окисно-відновні методи очищення води»).