З метою наповнення конкурентним змістом освітніх програм ОС «Бакалавр» спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» проведено семінар-зустріч стейкхолдерів в галузі екології та охорони навколишнього середовища зі студентами факультету агротехнологій і екології.

Локалізацією зустрічі була кафедра екології ЛНАУ, яка є випусковою для фахівців екологів та технологів захисту навколишнього середовища.

Модератором семінару виступив декан факультету агротехнологій і екології, доцент Володимир Васильович Бальковський, який акцентував увагу присутніх на важливості тісної співпраці між стейкхолдерами та університетом задля формування компетентних фахівців, на яких очікує суспільство.

Стейкхолдери були представлені керівниками державних органів управління у сфері екології та охорони навколишнього середовища,  природно-заповідного фонду, приватних компаній, що здійснюють діяльність у сфері оцінки впливу на довкілля, утилізації та рекуперації відходів, а також провідних науково-дослідних установ та закладів позашкільної освіти.

Учасниками зустрічі були: Максим Василишин – перший заступник директора Департаменту екології і природних ресурсів Львівської ОДА, Наталія Олійник – директор регіонального ландшафтного парку «Верхньодністрянські Бескиди», Михайло Біляк – директор Яворівського національного природного парку, Андрій Кийко – директор національного природного парку «Північне Поділля», Юрій Рудий – директор регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя», Михайло Коханець – завідувач наукового відділу національного природного парку «Сколівські Бескиди», Марія Оверко – директор ТзОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія», Іван Лучка – завідувач лабораторії інтелектуальної власності та аналітичних досліджень Інституту біології тварин, Василь Пострільоний – завідувач РМЦ науково-дослідних технологій НВК, Леся Бойко – заступник директора Львівського обласного еколого-натуралістичного центру.

Стейкхолдери окреслили сучасні концепції діяльності ввірених установ та організацій. Було сформульовано пропозиції та уточнення до освітніх програм підготовки фахівців екологів та технологів захисту навколишнього середовища.

Зустріч стейкхолдерів зі студентами та викладачами кафедри екології ЛНАУ дозволила виявити контекст функціонування університету та розширити вимоги до наповнення освітніх програм, дотримання яких дозволить покращити якість підготовки фахівців та можливості їх працевлаштування.