7 жовтня 2019 року на базі Львівського національного аграрного університету пройшов ІІ етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Захід відбувся відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2018 № 1292 «Про затвердження Плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти на 2019 рік», листа Міністерства освіти і науки України від 04.09.2019 № 6/431-19 «Про проведення ІІ етапу Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань».

Участь у Зльоті взяли команди учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти України, переможці І етапу з 20 областей України.

До складу оргкомітету заходу від ЛНАУ ввійшли В.В. Снітинський, ректор університету, д.б.н., професор, академік НААН України, В.В. Бальковський, декан факультету агротехнологій і екології, к.с.-г.н., доцент, П.Р. Хірівський, завідувач кафедри екології, к.б.н., доцент, Н.Є. Панас, доцент кафедри екології, к.б.н.

Урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти відбулося в актовій залі ЛНАУ. З вітальним словом до учасників Зльоту звернулися В.М. Боярчук, перший проректор ЛНАУ, професор, к. т. н., В.В. Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, д. пед. н., професор, І.Г. Гайдук, в.о. директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА, О.І. Кульчицька, в.о. директора КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», В.В. Бальковський, декан факультету агротехнологій і екології ЛНАУ, доцент, к.с.-г.н та керівник відділу з організації  виховної роботи студентів ЛНАУ, к. філол. н. А.М. Куза.

Ректор університету, академік НААН України В.В. Снітинський нагороджений Почесним дипломом Міністерства освіти і науки України за вагомий внесок у розвиток еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти. Дипломами відзначено також В.В. Бальковського, декана факультету агротехнологій і екології та Н.Є. Панас, доцента кафедри екології.

Для учасників Зльоту був представлений художньо-документальний фільм «Степан Бандера: незламний борець за волю України». Урочисте відкриття завершилося концертом студентів та аспірантів ЛНАУ – представників  творчих колективів університету.

У рамках Зльоту пройшов відкритий захист науково-дослідницьких робіт у 3 секціях «Рослинництво», «Овочівництво», «Садівництво». Представники команд-учасників зльоту представили результати наукових досліджень у вигляді цікавих доповідей, презентацій, постерів.

До складу журі від університету увійшли: В.В. Лихочвор, завідувач кафедри технологій у рослинництві, доктор с.-г. наук, професор; В.С. Борисюк, доцент кафедри технологій у рослинництві, к.с.-г.н. (секція «Рослинництво»); Б.І. Гулько, доцент кафедри садівництва та овочівництва імені професора І.П. Гулька, к.с.-г.н.; І.С. Рожко,  доцент кафедри садівництва та овочівництва імені професора І.П. Гулька, к.с.-г.н. (секція «Садівництво»); О.Й. Дидів, завідувач кафедри садівництва та овочівництва імені професора І.П. Гулька, к.с.-г.н.; І.В. Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва імені професора І.П. Гулька, к.с.-г.н. (секція «Овочівництво»).

Одним із важливих етапів проведення Зльоту були педагогічні читання на тему «Формування підприємницької компетентності в умовах закладу позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму», участь у якому взяли  керівники команд – учасників зльоту, науково-педагогічні працівники ЛНАУ та гості.

У рамках Зльоту пройшла зустріч з науково-педагогічними працівниками ЛНАУ. Учасники Зльоту відвідали музей історії ЛНАУ, музей Степана Бандери, виставковий зал стародруків і рідкісних видань наукової бібліотеки ЛНАУ, оглянули територію Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Дублянський».