10 вересня 2015 року викладачі та студенти факультету агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету на чолі з деканом професором В.І. Лопушняком взяли участь у науково-виробничому семінарі «Овочева майстерня», організованому фірмою «Syngenta» на базі ФГ «Бескиди», що розташоване в с. Сатиїв Дубенського р-ну Рівненської області.

Фірма «Syngenta» – світовий лідер у виробництві насіння та засобів захисту овочевих культур. Останнім часом «Syngenta» пропонує вітчизняним виробникам овочевої продукції широкий асортимент якісно нових потужних гібридів, адаптованих до кліматичних умов України, в тому числі Західного регіону. Однією з найважливіших переваг таких гібридів є прогнозоване та гарантоване отримання високого врожаю доброї якості.

Учасникам семінару були представлені демонстраційні посіви нових сортів і гібридів овочевих культур: капусти білоголової, червоноголової, цвітної, броколі, кольрабі, помідорів, кабачків, патисонів, солодкого перцю, цукрової кукурудзи, а також системи їх захисту від хвороб і шкідників.  Для учасників семінару була прочитана лекція на тему «Технології захисту овочевих культур і картоплі», а також проведений майстер-клас з набуття навичок використання засобів індивідуального захисту під час роботи з пестицидами та з контролю якості застосування робочих рідин пестицидів.

Приємно відзначити, що серед провідних фахівців фірми-організатора та головних спеціалістів господарств-учасників семінару були випускники факультету агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету.

Участь викладачів і студентів факультету агротехнологій та екології  у науково-виробничих семінарах такого характеру дає можливість ознайомитись не тільки з різноманітним сортиментом сортів і гібридів овочевих рослин, але й особливостями сучасних технологій  їх вирощування в конкретних ґрунтово-кліматичних умовах, адже запорукою успішності овочівництва є правильний та своєчасний вибір насіння, технології вирощування, засобів захисту рослин  та системи удобрення. Набуті знання під час проведення таких науково-виробничих семінарів є важливою складовою у підготовці висококваліфікованих молодих фахівців в галузі овочівництва.