25 березня 2024 року на факультеті агротехнологій та екології урочисто відкрили навчальну аудиторію з овочівництва № 215а імені кандидата с.-г. наук, доцента Лідії Петрівни Ліщак.
В присутності професорського-викладацького складу факультету та гостей заходу в.о. ректора, доктор с.-г. наук, професор Василь Лопушняк, який був студентом Лідії Петрівни, згадав її вимогливість до вивчення студентами дисципліни «Овочівництво», а особливо – технологій вирощування часнику, надзвичайно важливого овочу у харчуванні людини.

Василь Іванович ознайомився з друкованими працями, авторськими свідоцтвами, патентами на винаходи, грамотами та подяками, якими нагороджено Лідію Петрівну за титанічну працю в педагогічній та науковій діяльності.
Завідувачка кафедри садівництва та овочівництва ім. проф. І.П. Гулька, доцент Ольга Дидів ознайомила присутніх викладачів та гостей з життєвим шляхом Лідії Ліщак, оскільки була дипломницею кафедри плодоовочівництва ЛСГІ з 1978 року. Під керівництвом доцента Л.П. Ліщак студентами захищено сотні дипломних робіт з овочівництва, фахові знання з технології вирощування овочевих культур здобули десятки тисяч випускників економічного факультету та факультету агротехнологій та екології нашого університету.
Починаючи з 1975 року Лідія Петрівна веде селекцію часнику, розробляє технологію вирощування садивного матеріалу в умовах Західного регіону України, нею створено сорти часнику озимого: стрілкуючого – Спас, нестрілкуючого – Лідер, сорт часнику озимого стрілкуючого ранньостиглого, названого її іменем, – Лідія. Лідією Ліщак опрацьовано схему первинного насінництва стрілкуючого часнику, яка включає одержання еліти за 4-річною схемою з повітряних цибулин і 2-річною – із зубків. Селекціонер Л.П. Ліщак зібрала з різних регіонів України до 500 екологічних форм часнику. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2006 р. № 665-р «Колекційний генофонд екологічних форм часнику ЛНАУ» включений до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання.
Життя Лідії Петрівни Ліщак – це взірець педагога, сподвижника науки, титана праці і природолюба. Своїми спогадами про життєву стежину Лідії Петрівни поділилася її племінниця Ірина Святославівна.
Капелан Львівського національного університету природокористування отець Іван окропив свяченою водою аудиторію та усіх викладачів, які навчають студентів здобувати ґрунтовні знання з овочівництва у стінах аудиторії 215а.