2 червня на дослідному полі кафедрі садівництва та овочівництва Львівського національного аграрного університету був проведений підсумковий практичний семінар з дисципліни «Овочівництво». Поводили заняття доц. О.Й. Дидів та доц. І.В. Дидів для студентів груп АГП-32 та АГ-14СП. Метою таких семінарів є поєднання і закріплення теоретичних знань із практичними навиками вирощування великого різноманіття овочевих рослин. Варто зазначити, що студенти брали активну участь у закладанні дослідів та догляді за рослинами.
На дослідному полі І.В. Дидів та О.Й Дидів розповіли про виробничо-біологічні групи овочевих рослин з елементами організації технологічних процесів їх вирощування, зокрема: капустяні, плодові, коренеплідні, бульбоплідні, листкові, або зеленні, а також багаторічні.
Належну увагу з технологічних аспектів вирощування було зосереджено і акцентовано на основних овочевих рослинах, таких як капуста білоголова, морква, столовий буряк. Доцент О.Й. Дидів особливу увагу звернула на технологію вирощування капусти білоголової розсадним і безрозсадним способом, систему удобрення та інтегрований захист рослин від бур’янів, шкідників і хвороб. Студенти були вражені, побачивши велику кількість сортів і гібридів овочевих рослин вітчизняної та іноземної селекції, які вирощуються на дослідному полі, а особливу увагу звернули на величезну колекцію салатів, яку мали можливість навіть продегустувати. Приємно зазначити, що поміж великого різноманіття салатів чудовим смаком і оригінальною формою відзначався новий сорт салату посівного листкової різновидності Дублянський, одними із авторів якого є д.б.н., професор В.В. Снітинський, доценти О.Й. Дидів та І.В. Дидів.
Доцент І.В. Дидів ознайомив студентів із особливостями вирощування коренеплідних культур, зокрема пастернаку, петрушки кореневої і моркви гребеневим способом, а також дав можливість оцінити нові підходи в технології вирощування столового буряка на гребенях. Велику увагу було акцентовано на технології вирощування пряносмакової овочевої рослини селери коренеплідної. Пізнавальною була також інформація про агротехніку вирощування цибулі-ріпки із насіння, а також з арбажейки і розсади, особливості вирощування спаржевої квасолі тощо.
Проведений практичний семінар був надзвичайно цікавий та пізнавальний, а також корисний для майбутніх агрономів. Адже студенти повинні усвідомлювати, що сучасний агроном-овочівник зобов’язаний досконало вивчити біологічні особливості овочевих рослин, освоїти сучасні технології вирощування у відкритому і закритому ґрунті, вміти їх впроваджувати і постійно вдосконалювати на основі нових досягнень науки, щоб у майбутньому кваліфіковано керувати виробничими колективами або створити свій бізнес в галузі овочівництва. Усе це потребує глибоких знань і зусиль в освоєнні різноманітних технологій з овочівництва, а також зміцнення зв’язків науки з виробництвом.