В рамках Дня відкритих дверей 15 листопада 2018 року на кафедрі туризму було організовано круглий стіл на тему: «Проблеми та перспективи розвитку туризму в Україні». У ньому взяли участь викладачі та студенти Львівського національного аграрного університету, а також Стрийського та Екологічного коледжів ЛНАУ. Перед учасниками круглого столу з вітальним словом виступив декан землевпорядного факультету, д.е.н., професор, академік ЕАН України М.Г. Ступень. Він розповів майбутнім абітурієнтам ЛНАУ про перспективи та переваги навчання на землевпорядному факультеті, зокрема за спеціальністю «Туризм», а також про можливості, які відкриваються студентам під час навчання  в університеті.

До вітального слова долучився завідувач кафедри туризму к.е.н., доцент Р.П. Дудяк, який розповів про перспективи і напрями розвитку туристичної галузі України та Львівщини зокрема. Він зазначив, що в Україні є декілька особливо перспективних видів туризму, а саме сільський, гастрономічний та медичний. Світова туристична організація визначає п’ять пріоритетних напрямів розвитку галузі туризму – це інновації, інвестиції та підприємництво, освіта та працевлаштування, безпека, соціальна, культурна й екологічна стійкість. Також було наголошено на тому, що розвиток туристичного сектору призводить до росту торгівлі національними продуктами та росту локальної агропромисловості. Тобто туризм відіграє інтеграційну роль у різних секторах економіки, а отже необхідно на регіональному рівні сконцентровуватися на мультисекторальній вигоді.

Також перед учасникам круглого столу виступив к.і.н., доцент А.Д. Копитко, який розповів цікаві історичні факти становлення та розвитку Львівського національного аграрного університету. Зокрема про те, що його історія розпочалась 9 січня 1856 року, коли в селі Дубляни під Львовом на кошти і під патронатом Галицького господарського товариства була відкрита рільнича школа. У 1901 році Вищій рільничій школі було присвоєно статус Академії на підставі ухвали міністра землеробства Австро-Угорщини, де вона стала одним із провідних центрів аграрної науки і освіти у Східній та Західній Галичині.

Після цього на засіданні круглого столу доповідачі представили результати своїх досліджень у форматі доповідей та презентацій, які умовно можна було розділити на декілька напрямів. Насамперед, це теми доповідей, які стосувались економічних аспектів розвитку туристичної галузі. Зокрема, була надана увага таким питанням: проблеми, можливості та перспективи розвитку туристичної галузі в Україні; особливості ціноутворення і конкуренції в туризмі; важливість бізнес-планування в сфері туризму. Наступний напрям тематики доповідей стосувався різних видів туризму. В першу чергу мова йшла про особливості, проблеми та перспективи розвитку сільського і зеленого туризму; обговорювалися не тільки проблеми, з якими стикається даний вид туризму, а й шляхи їх вирішення. Важливим було питання про вплив навколишнього середовища на розвиток екотуризму в Україні та на Львівщині зокрема. Ще одне важливе питання, яке обговорювалось на засіданні, стосувалось інклюзивного туризму. Мова йшла про активний туризм для осіб з інвалідністю та про облаштування туристичних об’єктів для людей з обмеженими можливостями. Також було наголошено на економічній вигоді від розвитку даного виду туризму. Наступні доповіді стосувались: важливості і корисності розвитку кінного та бджолиного туризму; зародження та перспектив розвитку нового для України виду туризму, такого як шафрановий туризм; унікальних можливостей весільного туризму саме в Україні, а також шляхи розвитку ресторанного бізнесу.

Усі представлені доповіді жваво обговорювались учасниками круглого столу, а на поставлені запитання доповідачі давали вичерпні та змістовні відповіді. Засідання круглого столу виявилось надзвичайно продуктивним, пізнавальним та спонукало до появи нових цікавих тем, які потребують ретельного дослідження і подальшого обговорення на схожих заходах. За активну участь в круглому столі доповідачі були нагороджені почесними грамотами.