20 квітня 2022 р. відбулось обговорення освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». В онлайн-зустрічі взяли участь гарант ОПП, завідувач кафедри геодезії та геоінформатики Павло Колодій, члени робочої групи (декан факультету землевпорядкування та туризму Наталія Стойко, доценти кафедри геодезії та геоінформатики Роман Ступень і Зоряна Рижок, доценти кафедри землеустрою Олександра Костишин і Оксана Черечон, доцент кафедри земельного кадастру Наталія Шпік, директор ПП «Укрземпроект» Іван Петляківський, студентка четвертого курсу Христина Пустовит), завідувач кафедри землеустрою Мирослав Богіра, стейкхолдери (Світлана Білінська, директор ПП «Центр ринкових досліджень», Юрій Дума, ФОП Дума Юрій Іванович, сертифікований інженер-геодезист та інженер-землевпорядник, Світлана Малахова, заступник директора ТзОВ «Галгеокадастр», Володимир Панчук, директор ТзОВ «ГЕОЛАБС»).
Стейкхолдери ознайомились з переліком освітніх компонентів циклу професійної підготовки, програмними результатами навчання та висловили побажання щодо збільшення терміну виробничої (переддипломної) практики, яка б доповнила компетентності майбутнього бакалавра з геодезії та землеустрою. Стосовно змісту навчального матеріалу були пропозиції використовувати елементи завдань з виробництва у практичних заняттях з дисциплін «Супутникова геодезія», «Землеустрій», «Державний земельний кадастр», «Просторове та містобудівне планування». Також стейкхолдери запропоновували надання консультаційної допомоги і технічної підтримки з виробничих питань та з питань щодо організації бази проходження виробничих практик, запланованих у межах практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

Участь стейкхолдерів на всіх етапах реалізації освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» реалізується також через залучення стейкхолдерів до проведення практичних занять і публічних лекцій практиків, реалізації дуальної форми навчання з подальшим працевлаштуванням випускників, контролю за дотриманням академічної доброчесності тощо.


Ця зустріч дала змогу розробникам освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти почути думку всіх сторін, які зацікавлені в конкурентоспроможності майбутніх випускників, що дозволяє удосконалити якість сформованої ОПП.
Дякуємо учасникам засідання стейкхолдерів за слушні пропозиції. Висловлені думки будуть враховані під час перегляду навчальних планів й освітньо-професійних програм підготовки фахівців у сфері геодезії та землеустрою.