З метою якісного формування структури та контенту освітніх програм, що реалізуються на кафедрі екології, та розширення співпраці в рамках міжнародного проєкту ЄС ЕРАЗМУС+ «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (Uniclad), 22 листопада 2023 року відбулася зустріч гарантів освітніх програм, науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, представників громадських організацій, територіальних громад та роботодавців.
На запрошення завідувача кафедри екології, к.б.н., доцента Петра Хірівського до зустрічі долучилися стейкхолдери, зацікавлені в якісній підготовці фахівців у галузі екології та захисту навколишнього середовища, розвитку міжнародної співпраці в рамках європейських освітніх проєктів. Серед них були представники державних органів управління, природоохоронних установ, наукових та освітніх закладів, організацій, які працюють у сфері екологізації довкілля, а саме:

- Оксана Війтик – т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації;
- Олена Вітрак – виконавчий директор Асоціації «Екокластер», керівник проєктів Компанії «Центр ЛТД»;
- Сергій Маруняк – директор Яворівського національного природного парку;
Василь Приндак – директор національного природного парку «Сколівські Бескиди»;
- Юрій Салига – директор Інституту біології тварин НААН України;
- Іван Данилик – директор Інституту екології Карпат НАН України;
- Юрій Рудий – директор Регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя»;
- Світлана Бундз – начальник відділу екології та вторинної сировини ЛКП «Зелене місто»;
- Назарій Кирилейза – начальник відділу реалізації проєктів ЛКП «Зелене місто»;
- Юрій Купецький – керівник будівництва сміттєпереробного заводу (м. Львів);
- Наталія Палайко – заступник директора ТОВ «Ведмежий притулок»;
- Ірина Симонік – головний інженер з охорони праці, еколог ТзОВ «Кондитерська фабрика "Ярич"»;
- Сергій Кошарук та Мар’яна Приступа – заступники виконавчого директора Асоціації «Енергоефективні міста України»;
- Анатолій Мандій – начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів у Державній екологічній інспекції у Львівській області;
- Сергій Гребенюк – заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів;
- Тарас Колодій – заступник директора ТзОВ «Грінера Україна»;
- Ігор Капрусь – професор кафедри Львівського національного університету ім. Івана Франка;
- Наталія Вронська – доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУ «Львівська політехніка», гарант освітньої програми.
Запрошені гості презентували діяльність своїх організацій та закликали до активної співпраці.
У ході конструктивного обговорення стейкхолдери позитивно відгукнулися на представлені проєкти освітніх програм та надали рекомендації щодо покращення їх структури та змісту.
На завершення зустрічі учасникам було запропоновано ознайомитися з матеріально-технічною базою кафедри екології, на базі якої здійснюється підготовка фахівців у галузі екології та охорони навколишнього середовища.
Представники університету, природоохоронних установ, територіальних громад та агробізнесу обговорили можливі шляхи розвитку кластерів у сфері агротуризму та екорекреації, а також впровадження нових освітніх компонентів, що формують компетентності щодо створення кластерів та застосування технологій природотерапії.