Викладачі факультету агротехнологій та екології взяли активну участь у роботі XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій».
Так, в рамках секції Міжнародної науково-практичної конференції «Системи виробництва продукції рослинництва на основі екологостабілізуючих заходів» О.В. Ковтун, в.о. доцента кафедри генетики, селекції та захисту рослин, кандидат с.-г. наук, презентувала свою доповідь на тему «Традиційне виробництво борошна з маніока їстівного як основа продовольчої безпеки у штаті Мараньян, на Північному Сході Бразилії».
Дослідження проводилися під час довготривалого постдокторського стажування у Федеральному університеті штату Мараньян у 2015–2019 рр. та фінансувалися грантом «Fapema № 027/2017» на підтримку виробничого ланцюга маніока їстівного.
Загальною метою досліджень ставилося картографування традиційних підприємств з виробництва борошна з маніока, а також охарактеризування порядку їхнього включення у мережі економічних та неекономічних інституцій у виробничому ланцюзі.