Баранський Дмитро Васильович — асистент кафедри генетики, селекції та захисту рослин Львівського національного університету природокористування.

У 2021 р. закінчив факультет агротехнологій та екології Львівського національного аграрного університету за спеціальністю 201 Агрономія (диплом з відзнакою).

У 2021 р. — лауреат премії Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

У період 2020–2021 рр. працював у ТОВ «Захід-Агро МХП» на посаді агронома.

З жовтня 2022 року — аспірант кафедри агрохімії та ґрунтознавства.

З 2023 р. — на науково-педагогічній роботі у Львівському НУП.

Основні навчальні курси, які веде викладач: за ОПП «Агрономія» ОС Бакалавр веде лабораторні заняття з навчальної дисципліни «Ентомологія»; за ОПП «Садово-паркове господарство» ОС Бакалавр веде практичні заняття з навчальної дисципліни «Агрофармакологія», за ОПП «Захист і карантин рослин» ОС Бакалавр — лабораторні заняття з дисципліни «Загальна фітопатологія» та читає курс «Методи обліку й прогноз шкідливих організмів сільськогосподарських культур»

Основні напрями наукової діяльності: вивчення технологій вирощування сільськогосподарських культур та їх вплив на фізико-хімічні властивості ґрунту, вивчення структури ґрунтового покриву; раціональне використання та охорона ґрунтів і ґрунтового покриву; трансформація ґрунтів і ґрунтового покриву в агроландшафтах; удосконалення елементів технологій вирощування соняшнику в умовах змін клімату; інновації в сучасній агрономії за рахунок застосування біопрепаратів, стимуляторів росту, макро- та мікроелементів при вирощуванні культур.

Активний учасник Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій.

З 01.07.2018 до 10.09.2018 проходив закордоне стажування у Німеччині в місті Dohna/Sachsen у господарстві Betrieb Dr. Griesbach und Sohn GbR, яке спеціалізується на вирощуванні кісточкових та зерняткових плодових культур.

Навчально-методичні та наукові публікації

У науковому доробку 14 праць: 12 матеріалів конференцій та 2 статті у фахових журналах.

ORCID ID: 0000-0003-0868-6716