З метою нівелювання теоретично-практичного барєра в освітньому процесі, формування у здобувачів освіти професійних компетентностей, навичок та посилення ролі національно-патріотичного виховання 11 травня 2023 року під керівництвом завідувачки Оксани Крупи викладачами кафедри туризму Юлією Боруцькою, Оксаною Березівською, Іриною Дидів було проведено виїзне інтегроване навчально-екскурсійне заняття відповідно до програм навчальних дисциплін «Туристичне краєзнавство», «Організація туризму», «Туристичне країнознавство», «Сервісологія» для здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» Львівського національного університету природокористування (академічних груп Тур-11, Тур-21, Тур-12сп, Тур-31).

Насичений маршрут виїзного заняття пролягав наступними туристичними дестинаціями й обєктами історико-культурної туристично-рекреаційної спадщини:

- Памятник Степану Бандері − монумент на честь українського політичного діяча, ідеолога українського національного руху XX століття, який знаходиться перед корпусом факультету землевпорядкування та туризму ЛНУП у м. Дубляни.

- Площа Галицька − площа у Львові, назва якої походить від Галицької брами, що була зведена на перехресті теперішніх вулиць Галицької та Братів Рогатинців. Від неї розходилися шляхи на Глиняни, Галич та до карпатських перевалів та соляних копалень.

- Фонтан на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла (першого добровольця, якого за життя нагородили званням Героя України), котрий загинув під Бахмутом 7 березня 2023 року, та всіх українських добровольців.

- Памятник Данилу Галицькому − монумент засновнику міста Львова, відомому політичному діячеві та полководцю, князю із королівською короною, постать якого на коні прикрашає одну з найдавніших площ Львова від 2001 року.

- Галицький ринок − один із найстаріших ринків Львова у самому центрі міста, відомий своїм колоритом і цікавою історією.

- Площа Соборна − площа в історичному центрі Львова, в Галицькому районі міста, яка почала забудовуватися на початку XIX ст. на місці розібраних австрійцями південних укріплень Бернардинського монастиря.

- Костел і монастир Бернардинів − культовий комплекс ченців Бернардинів, зведений в першій половині XVII ст., поєднує в собі стилі бароко, ренесансу, маньєризму, протягом тривалого часу виконував функції зовнішнього оборонного форпосту Львова завдяки власній системі укріплень.

- Храм святого Андрія Первозванного − окраса культового комплексу ченців Бернардинів, збудований у XVII столітті як базиліка. Сьогодні це чинний греко-католицький храм, який вражає кожного своїм багатим інтерєром, давніми розписами й іконами.

- Площа Митна (давня назва − Цлова) − площа поруч з історичним центром міста, яка розташована на початку вулиці Личаківської та відома ще наприкінці XVIII століття.

- Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля − музей, розташований у памятці архітектури XVII ст., колись − Костел монахинь кларисок бернардинського ордену.

- Вулиця Личаківська − одна з найдовших вулиць Львова (довжина – 4,6 км).

- Державний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» − унікальний музейний простір із гробницями та памятниками видатних жителів Львова, найстаріше із чинних у Львові й одне із найстаріших та найвідоміших у Європі кладовищ (1786 р.).

- Військовий цвинтар («Марсове поле») − Меморіал воїнів Української Галицької Армії, Меморіал Героїв, які загинули в російсько-українській війні, поховання повстанців, польський військовий цвинтар 1918–1920 рр., поля почесних поховань.

Варто наголосити, що цей кільцевий туристично-рекреаційний маршрут, як і всі попередні, є абсолютною авторською розробкою науково-педагогічних працівників кафедри туризму ЛНУП. Усі присутні мають змогу брати активну участь в обговоренні найцікавіших деталей екскурсії, запитуючи чи доповнюючи інформацією сказане, побачити наживо, на практиці деталі процесу формування цілісного туристичного продукту, його популяризації, а також зрозуміти, у чому полягає зміст роботи майбутніх гідів і екскурсоводів.

Михайле Зеноновичу, Ви сьогодні знову були з нами у цьому пізнавальному туристичному маршруті. І ми усі прийшли, щоби схилити голови в пошані та подякувати Вам і усім нашим героям ЗСУ за той небесний супровід і подаровану можливість робити те, що любимо.

Щиро вдячні адміністрації Львівського національного університету природокористування за допомогу й постійне сприяння у якісній організації освітнього процесу та проведенні наших виїзних занять задля виховання розумної, доброї, патріотичної української молоді.