З метою вдосконалення теоретично-практичної складової освітнього процесу, туристично-краєзнавчої роботи та національно-патріотичного виховання здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» («Туризм і рекреація») 9 листопада 2023 року студентсько-викладацька спільнота кафедри туризму Львівського національного університету природокористування зреалізувала проведення ще одного виїзного інтегрованого навчально-екскурсійного заняття згідно з програмами навчальних дисциплін «Туристичне краєзнавство», «Організація анімаційної та екскурсійної діяльності», «Спеціалізований туризм», «Інноваційні технології в туризмі», «Організація туризму», «Туристичне країнознавство», «Курортна справа», «Сервісологія», «Маркетинг в туризмі».

Кільцевий туристичний маршрут виїзного заняття пролягав наступними дестинаціями: Дубляни – Львів – Меденичі – Дрогобич – Урич – Тустань – Львів – Дубляни.
Екскурсійними територіями й об’єктами були:
− Церква Успіння Пресвятої Богородиці, яка є головною визначною пам’яткою смт Меденичі і разом із дзвіницею внесена до Державного реєстру національного культурного надбання України. Розташована вона біля центральної дороги у напрямку на Львів поруч з новим мурованим православним храмом. Вперше згадується в архівних документах ще за 1589 рік, проте більшість джерел вважають роком її будівництва 1644 (саме цей рік вирізаний на дверному одвірку з південного боку церкви). Стара назва – церква Святої Параскеви.
− Церква Святого Юра в Дрогобичі – пам’ятка галицької дерев’яної архітектури кінця XV – початку XVI століть, яка входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, одна з найкраще збережених, належить до числа найкращих пам’яток давньої української сакральної архітектури. Є частиною відділу дерев’яної архітектури музею «Дрогобиччина». Славиться своїми унікальними внутрішніми розписами та іконостасом середини XVII ст.
− Дрогобицька солеварня − підприємство з видобутку солі, яке працює тут з XIV століття, без зупинок, за давньою технологією. Відвідувачі можуть оглянути весь виробничий процес: видобування ропи з 50-метрових шахт, відстоювання її від домішок, виварювання солі вогнем на дровах, формування топок, які можна придбати тут же. У майбутньому на території підприємства планують відкрити кафе, ТІЦ, фірмовий магазин, лабораторію солі, музей, чотири нові цехи.
− Туристично-інформаційний центр Дрогобича, в повноваження якого входять організація та надання громадянам і юридичним особам, в тому числі іноземним, комплексних туристично-екскурсійних та інших послуг.
− Ратуша в Дрогобичі – з її вежі можна оглянути не тільки панораму міста з найгарнішими будівлями, але в добру погоду також і обриси Борислава, Трускавця, Стебника. Для більших емоцій і занурень в старовину варто замовити вечірні театралізовані екскурсії. З вежі дрогобицької ратуші сповіщають про народження у місті немовлят. Для хлопчиків і дівчаток – мелодії різні.
− Дрогобицька хоральна синагога є пам’ятником архітектури й однією серед восьми з двадцяти, а за іншими свідченнями – двадцяти трьох синагог Дрогобича, що залишилися у нас після Другої світової війни. Ця синагога досі вважається найбільшою і найкращою у Східній Європі. У лютому 2015 р. завершено відновлення фасаду будівлі, і колишня руїна перетворилася на перлину міста.
− «Вуличний музей». У Дрогобичі постійно з’являються нові цікаві об’єкти просто неба. Туристам можуть влаштувати квест із пошуку усіх намальованих на деревах ангелів-музикантів або pixel-зображень відомих людей – від класиків до сучасників. А ще тут є брендовані логолавки, телефонна будка, з якої досі можна подзвонити, art-стовпці, мурали.
− Гастро-кав’ярня «Кавун», де готують найсмачніші каву та торт з дрогобицькою сіллю.
− Державний історико-культурний заповідник «Тустань». Фортеця Тустань розташована біля села Урич. Це залишки давньоруського оборонного комплексу на скелях, що входить до складу однойменного історико-культурного заповідника. Одночасно Тустань − це цікава пам’ятка геології, а також унікальна історична знахідка. Заповідник «Тустань» є складовою природного національного парку «Сколівські Бескиди».
Трішки втомлена, але безмежно задоволена від дуже активного та вкрай інформаційно насиченого 14-годинного дня, з новими враженнями і планами наша студентсько-викладацька спільнота щасливо повернулася до домівок. Щиро вдячні адміністрації ЛНУП за таке потрібне сприяння, постійне розуміння та абсолютну підтримку усіх наших екскурсійно-туристично-рекреаційних ініціатив.