Задля розвитку знань, умінь, навичок і світогляду в контексті музейно-краєзнавчої роботи та національно-патріотичного виховання здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» («Туризм і рекреація») 23 листопада 2023 року студентсько-викладацька спільнота кафедри туризму ЛНУП відвідала Музей історії Львівського національного університету природокористування, який був створений з ініціативи ректора університету, академіка НААНУ Володимира Васильовича Снітинського і розпочав свою діяльність у вересні 2001 року, в день святкування 100-літнього ювілею присвоєння навчально-науковим установам у Дублянах статусу Рільничої академії.

Варто зауважити, що профіль музею − історичний, і висвітлює аграрне шкільництво та науку Галичини ХІХ–XXI ст. Експозиційна площа розділена на шість основних груп, які співзвучні з найважливішими етапами діяльності закладу освіти в Дублянах, а саме: Рільнича школа (1856–1878); Висока рільнича школа (1878–1901); Академія рільництва (1901–1919); у складі Львівської політехніки (1919–1947); Львівський сільськогосподарський інститут (1947–1996); Університет сьогодні (Львівський державний аграрний університет 1996–2008, від 2008 – національний, а з лютого 2022 – Львівський національний університет природокористування).
На стендах та у вітринах музею – фотокопії основних документів, які підтверджують дату відкриття та регламентують статус навчального закладу, організаційні структури, списки ректорів (директорів) та деканів, світлини і короткі біографічні дані видатних вчених, відомих випускників, а також світлини навчальних корпусів (минулих часів і сучасні). Окремими розділами висвітлено науково-навчальну співпрацю з іншими українськими та закордонними науковими установами і закладами вищої освіти.
Матеріальна частина експозиції охоплює давнє унікальне навчальне та наукове обладнання, знаряддя селянської праці минулих часів, окремі видання наукових збірників, звіти, підручники, публікації, ювілейні медалі та подарунки, похвальні листи, адреси, атрибути мистецьких та спортивних здобутків тощо.
Ну і, звісно ж, наша екскурсія була б не такою захоплюючою без фахового супроводу та чудової розповіді директора музею – Петра Даниловича Завірюхи, котрий із перших слів заполонив серця усієї авдиторії феноменальними знаннями, цікавими фактами і доброзичливим ставленням, за що ми йому безмежно вдячні!
Щиро дякуємо нашим земним і небесним охоронцям за можливість працювати, здобувати освіту та бути дотичними до багаторічної історії Львівського національного університету природокористування!