У неділю, 29 жовтня 2023 року, відбулося робоче виїзне засідання кафедри туризму Львівського національного університету природокористування на території РЛП «Верхньодністровські Бескиди».
Цього разу ми мали змогу побувати на туристичній дестинації регіонального ландшафтного парку, розташованого у межах району Верхньодністровських Бескидів, в інтервалі висот від 600 до 1022 м н.р.м. Ландшафт поблизу державного кордону формують три гірські хребти, що перетинають територію парку з північного заходу на південний схід: Магурський (730 м н.р.м.), Оровий (762 м н.р.м.), Магуро-Лімнянський (1022 м н.р.м.).
Особливо цікавими є пішохідний туристичний шлях № 5018 «Автентична Бойківщина» та еколого-пізнавальний маршрут селом Головецько протяжністю 3,5 км. На маршруті 5 зупинок.

Основні атракційні об’єкти:
− Церква-каплиця Страдальної Пресвятої Богородиці, збудована у XVII−XVIII ст., яка після Другої світової війни була закрита. У 1970-х рр. вона згоріла, у 1989 році була відновлена мешканцями. Тут знаходиться «літній вівтар», криниця, чаша для освячення води та хрест з нагоди 1000-ліття хрещення Русі, а на воротах − маленька дзвіниця.
− Студня Кузьмина, на кам’яному цямринні якої вибитий лев на щиті, над яким стоїть надпис: «Герб Руси». За австрійських часів був у селі війт Кузьмін (1892−1914), який добре дбав про село, укріплював береги Дністра, щоб води не шматували селянські землі, турбувався про розвиток тваринництва та в цілому сільського господарства. Кузьмін вибудував будинок із кількома кімнатами і прийняв до себе читальню «Просвіти», яка активно працювала, а також відкрив сільську крамницю. Окрім того, побудував своїм коштом криницю, на якій помістив тогочасний герб Русі (України). Восени 1914 року австрійська військова влада його заарештувала і разом з іншими галичанами вивезла в Австрію до концентраційного табору Талергоф. Там Кузьмін помер.
− Хрест на честь скасування панщини, який знаходиться у с. Головецько. Високий давній Хрест Свободи − це незвична пам’ятка архітектури місцевого значення, встановлена громадою села 125 років тому, у 1898 році, на честь 50-ліття скасування панщини.
− Церква Св. Івана Хрестителя у Вицьові, збудована наприкінці 1930 р. 4 вересня 1932 року її посвятив перемишльський владика Йосафат Коциловський. Була зачинена радянською владою у 1962 році і відкрита для богослужінь у 1989 році.
Ну і як незабутня додаткова атракція – майстер-клас із виготовлення різдвяних свічок від директорки РЛП «Верхньодністровські Бескиди» Наталії Олійник.
Назбиравши грибів, трішки втомлені, але дуже задоволені, ми зупинилися на відпочинок у рекреаційній зоні парку «На річці Мшанці» та продовжили офіційно нашу співпрацю підписанням нового договору між кафедрою туризму ЛНУП і РЛП «Верхньодністровські Бескиди».