Кунинець Руслана Іванівна – завідувачка навчально-наукової агрохімічної лабораторії кафедри агрохімії та ґрунтознавства

1998 року закінчила Львівський національний університет «Львівська Політехніка», хіміко-технологічний факультет. Здобула спеціальність «Охорона навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів».

У Львівському національному університеті працює від 2002 р. на кафедрі агрохімії та ґрунтознавства завідувачкою міжкафедральної навчально-наукової агрохімічної лабораторії.

На базі лабораторії організовує технологічний процес і забезпечує належний методичний рівень хімічних аналізів, які здійснюють науковці, аспіранти і магістри. Виконує особливо складні роботи, зокрема на приладах:

колориметр фотоелектричний концентраційний КФК-2; полуменевий фотометр CARL-ZEISS; кальциметр Eijkelkemp; іономір  ЕВ-74; рН-метр occidimetr 333 та ін.

Виконує важливі й особливо складні аналізу на атомно-абсорбційному спектрофотометрі С-115М1, хроматографах тощо лабораторної бази філій кафедри ІСГЗР НААН та Львівської філії «Держгрунтохорона».

Забезпечує облік і комплектацію лабораторії приладами, інструментами і посудом, організовує поточні ремонти, повірку і сертифікацію обладнання, безпеку життєдіяльності лабораторії. Забезпечує наявність організаційних, нормативних і методичних документів у лабораторії. Виконує підготовчі роботи для виконання навчальних лабораторних робіт і організації робочих місць.

Регулярно підвищує свою кваліфікацію у установах НААН.